Miniputter venter kvindelandsholdet: 'På papiret den nemmeste kamp'

Danmark har vist faresignaler mod mindre modstandere før, vurderer kommentator Henrik Liniger før Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Kroatien.

Theresa Nielsen og holdkammeraterne har fuldt fokus på Kroatien, selv om Sverige venter i næste uge. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Der skal ikke kigges for dybt i krystalkuglen, hvis man er en del af Lars Søndergaards landsholdstrup.

For selv om tankerne naturligt kunne kredse om næste uges kamp mod Sverige, hvor der med høj sandsynlighed kommer en VM-billet på spil, så er chefens ordre, at skal der kigges frem i tiden, så er torsdag aften klokken 19.00 tidspunktet, der foretrækkes.

For det er egentlig meget simpelt. Hvis Danmark snubler mod Kroatien, så kan drømmen om at kvalificere sig direkte til VM smuldre.

Danmark går dog ind til kampen mod Kroatien som storfavoritter, men det har på det seneste ikke været lig med overbevisende præstationer, fortæller DR Sportens kommentator, Henrik Liniger.

- Vi har set Danmark have det svært mod Ukraine, hvor man kun vinder 1-0, og vi så samtidig også Danmark være bagud 0-1 mod Ungarn på hjemmebane, så der er faresignaler mod de her mindre hold. Jeg kan frygte, at tankerne allerede er for meget på kampen mod Sverige, som alle ved bliver altafgørende - men det bliver den altså kun, hvis Danmark ikke taber i aften, siger Henrik Liniger.

Kroatien er dog ikke en modstander, som burde skræmme danskerne væk fra topniveauet.

- Det er på papiret den nemmeste kamp Danmark kan få i puljen. Kroatien er et hold, som ligger helt i bunden, og som ikke har prøvet at vinde endnu. Man skal også huske, at de har været gode til at få point på udebane. Det er en kamp, som Danmark skal vinde, og det er jeg også sikker på, at de gør, siger Henrik Liniger.

Fokus på plads

Forsvarsspiller Theresa Nielsen behøver da heller ikke at blive banket mere i hovedet med formaninger om fokus.

Spillerne er så rigeligt bevidste om kampens betydning.

- Der vil slet ikke være den her store finale mod Sverige, hvis ikke vi slår Kroatien. Lars (Søndergaard, red.) har haft fokus på det, for vi har tidligere været ramt af det, så alle er bevidste om det, siger Theresa Nielsen.

- Vi ved godt, at kampen mod Sverige venter. Men vi ved også, hvor vigtig aftenens kamp er, for når vi undervurderer nogen, så er de tit der, det går galt. Kampen mod Kroatien er lige så vigtig som den på tirsdag, så vi må sørge for at gøre det ordentligt, siger Theresa Nielsen.

Kampen spilles klokken 19.00 og kan ses på DR1.

Facebook
Twitter