Nadia Nadim færdig i Manchester City efter kun et år

Angriberen Nadia Nadim skal på jagt efter en ny klub, efter at hun har fået sin kontrakt ophævet af Manchester City.

Danmarks Nadia Nadim i kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Sverige på Viborg Arena, tirsdag 4. september 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det blev blot til et enkelt år i Manchester City for Nadia Nadim.

Den danske landsholdsangriber har fået ophævet sin kontrakt, der ellers stod til at udløbe til sommer. Hun er dermed fri til at finde en ny klub fra 1. januar.

Det skriver Manchester City på sin hjemmeside.

Den 30-årige dansker nåede dermed blot et enkelt år hos Manchester City. Hun kom til

klubben i januar og har scoret otte mål i alle turneringer.

Nadia Nadim fik ellers en drømmestart på karrieren i den engelske topklub, da hun scorede i sin debut mod Reading.

Nadia krævede i juli et skifte væk fra Manchester City, blot syv måneder efter hun var ankommet, fordi hun aldrig havde følt sig hjemme.

Måneden efter accepterede hun så, at klubben ikke ville lade hende smutte.

- Det er, hvad det er. Jeg passer ikke så meget ind i systemet. Jeg synes, det er meget lukket.

- Det har jeg også sagt til ham, og han har prøvet at finde på noget, hvor vi kan mødes på midten. Det har jeg så taget til mig, og jeg har prøvet at lære den måde, han vil spille på, sagde Nadim i oktober.

Glæde på landstrænerbænken

Mens Nadia Nadim har manglet spilletid i Manchester, så har hun været en af landstræner Lars Søndergaards foretrukne spillere. Derfor glæder det ham også, at hun kan få mulighed for mere spilletid i en ny klub.

- Hun har ikke spillet ret meget det seneste halve år, så det er rigtig godt, at hun skifter. Nu skal hun til at spille, og jeg håber hun får mange kampe, fordi så kan hun blive en vigtig spiller for landsholdet, siger Lars Søndergaard til DR Sporten.

- Det drejer sig om at finde det rette niveau. Det må gerne være et højt niveau, bare hun spiller de fleste kampe. Hun behøver ikke spille alle kampe, men det slet ikke at spille, er ikke ret godt. Derfor håber jeg hun finder et højt niveau, og det, tror jeg også, er vigtigt for hendes motivation.

Danmarks landstræner Lars Søndergaard er glad for, at Nadia Nadim har fået sin kontrakt ophævet i Manchester City. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Nadim har tidligere spillet for klubberne Portland Thorns, Sky Blue FC, Fortuna Hjørring, IK Skovbakken og Team Viborg.

De seneste år har hun dog primært gjort sig bemærket på det danske landshold. Hun har spillet 85 landskampe og scoret 29 mål.

Nadia Nadim var en vigtig del af landsholdets succesfulde EM-slutrunde i 2017, hvor holdet spillede sig hele vejen til finalen.

På en straffesparksscoring bragte hun Danmark på 1-0, men danskerne måtte se sig besejret 2-4 af Holland.

Også uden for banen har hun markeret sig. Hun modtog Berlingskes pris som Årets Dansker i 2017.