Nadia Nadim om ny kommission: Flere spillere gør landsholdet stærkere

Landsholdsangriberen er med i en ny kommission, der skal forsøge at udbrede pige- og kvindefodbolden i Danmark.

Dansk Boldspil-Union (DBU) præsenterede mandag en ny kommission, der skal sikre, at mange flere piger og kvinder ind i fodboldens verden. Både på banerne og i bestyrelseslokalerne.

Kommissionens formand er den tidligere statsminister og nuværende direktør for Save The Children Helle Thorning-Schmidt.

Lykke Friis er næstformand og landsholdsspilleren Nadia Nadim sidder med i kommissionen sammen med blandt andet Kvinfo-direktør Nina Gries og Hummel-direktør Christian Stadil.

- Det er et super fedt initiativ. Jeg brænder selv meget for sporten og det er fedt, at man nu gør noget for at udbrede pigefodbolden. Jeg tror, at der lige nu er 63.000 piger, der spiller fodbold i Danmark.

- Målet er at fordoble det antal og det vil i fremtiden kunne give et stærkere landshold, da man vil have flere piger og tage af, lyder det fra Nadia Nadim.

Op blandt førende nationer

Og ligningen er ifølge Portland Thorns-angriberen meget simpel.

- Øget fokus betyder flere spillere. Og flere spillere gør, at vi får større bredde og et højere niveau i ligaen og dermed et højere niveau på landsholdet. Og det er jo det, som vi gerne vil opnå. Vi vil jo gerne være en af de førende nationer indenfor kvindefodbolden.

- Det er nogle dygtige personer, der er med i kommissionen, og jeg er beæret over, at de også har tænkt på mig. Jeg er ret sikker på, at resultatet nok skal blive super godt, slutter Nadia Nadim.

Nadia Nadim kan være med til at sikre en god portion opmærksomhed omkring kvindefodbolden herhjemme, når hun sammen med landsholdskollegaerne møder Sverige i EM-kvalifikationen i aften. Et dansk point er nemlig lig med kvalifikation til EM. Mindre kan dog også vise sig at være nok Danmark.

Du kan følge opgøret direkte på DR3, hvor der er optakt 18.45.

Facebook
Twitter