Nadia Nadim: Vi flygtede, da min far blev skudt

Landsholdsspilleren Nadia Nadim fortæller om drabet på hendes far og familiens flugt fra Afghanistan i dokumentar på DR3.

Nadia Nadim troede i første omgang, at familien var flygtet til England. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Nadia Nadim er af landsholdets største stjerner og spiller professionel fodbold i Portland Thorns i USA.

Set udefra har Nadim stor succes. Men det har ikke altid ligget i kortene, at den 28-årige angriber skulle nå helt til tops i sportsverdenen.

Omkring årtusindeskiftet flygtede hendes mor, fire søskende og dengang 12-årige Nadia Nadim fra Afghanistan for at finde fred.

- Taliban er kommet til magten, og de har dræbt min far, fordi han havde arbejdet i den tidligere regering. De kom med en del nye regler og love, som gør det umuligt for kvinder at leve i Afghanistan. Og derfor beslutter min mor, at vi skulle væk derfra.

En forfærdelig historie

En af dem der har kendt Nadia Nadim lige siden hun kom til Danmark i år 2000 er Brian Sørensen, der er træner for førsteholdet i Fortuna Hjørring.

- Da jeg mødte Nadia og dem første gang (familien red.), er de helt unge, og det er det nogle piger med en forfærdelig historie i bagagen. Jeg lærer dem bedre at kende, og de bliver fortrolige og trygge ved mig.

- Hen over årene har det udviklet sig til et tættere og tættere bånd, og den dag i dag, så er det næsten blevet et søskendeforhold, fortæller Brian Sørensen.

Nadia Nadim har også en søster, der spiller fodbold. De to har spillet sammen i Aalborg-klubben B52 og Skovbakken.

Du kan se Nadia Nadim fortælle hele historien om familiens flugt fra Afghanistan, når DR3 mandag den 6. juni sender andet afsnit af dokumentarserien: Nadia Nadim: Angriber.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter