Nadim i topform: Det kører for mig

I aften skal de danske kvinder spille EM-kval mod Sverige, og det bliver med en Nadia Nadim, der er i topform.

Nadia Nadim er brandvarm for tiden, og den 28-årige angriber, der scorede to mål i landsholdets sidste kamp mod Moldova, leverede også et hattrick for sin klub Portland Thorns tidligere på måneden.

I den amerikanske klub er hun topscorer med ni mål i 19 kampe, og hun kan godt mærke, at hun er i god form.

- Jeg synes, det kører for mig. Jeg har masser af selvtillid. Det kan man se på mit spil og på banen, fortæller hun til DR Sporten.

Andet niveau i USA

I 2014 skiftede Nadia Nadim tilværelsen i Fortuna Hjørring ud med det amerikanske hold Sky Blue FC, og i januar 2016 skiftede hun endnu engang, da hun tog skridtet videre til klubben Portland Thorns. Her har Nadim oplevet et temposkift og fodbold på et helt andet niveau, som hun godt kan mærke på sit eget spil.

- Jeg spiller hurtigere, fordi niveauet er højere, og man bliver nødt til at træffe hurtigere beslutninger. Det kan man tydeligt mærke i mit spil, når vi møder hold som Moldova, der måske spiller lidt langsommere. Så kan jeg måske bevare koncentrationen bedre, siger Nadia Nadim, der udover scoringerne på klubplan også har bidraget med to oplæg.

Nadia Nadim er brandvarm for tiden og scorede blandt andet to mål i Danmarks sidste kamp mod Moldova. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Gåsehud på amerikansk jord

Kvindefodbold er højt profileret i USA, og det har Nadia Nadim også oplevet på egen krop, når hun træder ind på udsolgte stadions, hvor fans på lægterne går utrolig højt op i kampene. Så meget, at hun ofte får gåsehud.

- Det er ubeskriveligt. Sidste kamp var der udsolgt på hjemmebane, og de fans er så passionerede. Det er så sindssygt. Jeg får altid gåsehud inden hver kamp. Det har været fedt at være der og opleve, at kvindefodbold også kan gøre det.

Nadia Nadims Portland Thorns ligger i skrivende stund nummer to i den bedste kvindelige række i USA og kan i næste runde spille sig i turneringens finale.

I aften møder Nadim og landsholdet Sverige i EM-kvalifikationen - dén kamp kan følges direkte på DR3.

Facebook
Twitter