Nadim kræver kynisme: ’Vi havde for meget respekt for Holland’

Angriberen mener, at kvindelandsholdet skal være bedre til at udnytte pladsen mod Holland.

Nadia Nadim mener, at der er muligheder mod Hollands langsomme forsvar. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at komme til VM i fodbold næste sommer, kræver det mindst to mål mod Holland tirsdag aften i Viborg. Det første VM-playoff-opgør blev tabt med 0-2, og dermed er der pres på kvindelandsholdet.

Alligevel er angriberen Nadia Nadim optimistisk forud for returkampen. Hun ser nemlig muligheder mod Holland.

- Vi har gjort det før, og jeg tror på, vi kan gøre det igen. Især mod et hold som Holland, som giver os meget plads. Vi var ikke dygtige nok til at udnytte pladsen i sidste kamp. Det skal vi gerne lave om på, siger Nadia Nadim.

- Når der er så meget plads, og deres forsvarsspillere ikke er vanvittigt hurtige, skal vi bare være noget mere kyniske.

Måske ikke gode nok

Hvis Danmark ikke får scoret mindst to mål mod Holland, forsvinder håbet om en plads ved VM, og så har Danmark måske slet ikke noget at gøre ved slutrunden, siger Nadim.

- Vi havde for meget respekt for dem og gav dem kampen. Det skal vi ikke gøre denne gang. Vi skal gøre vores bedste, og enten vinder vi, eller også er vores bedste ikke godt nok, siger Nadia Nadim.

- Det lyder ikke særlig godt at være bagud med 2-0 mod europamestrene, men jeg tror, vi har holdet til at slå dem. Vi skal bare være kyniske og udnytte vores chancer. Bare et enkelt mål, så begynder de at ryste en smule, siger hun.

Danmark og Holland spiller VM-playoffkamp tirsdag aften i Viborg. Du kan se kampen direkte på DR1 fra klokken 17.30 eller lytte med i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk