Nadims agent: ’Har afvist nordiske klubber og snakker med amerikansk klub’

Nadia Nadims fremtid ligger ifølge hendes agent, Michael Källbäck, stadig i en udenlandsk klub, efter den danske landsholdspiller onsdag fik ophævet sin kontrakt i Manchester City.

Nadia Nadim er på klubjagt og fortsætter ifølge hendes agent ikke i en nordisk klub. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Selvom Nadia Nadim onsdag fik ophævet sin kontrakt efter et mislykket ophold i engelske Manchester City, har den danske landsholdsspiller stadig mod på et nyt udlandseventyr.

Det fortæller hendes svenske agent, Michael Källbäck.

- Vi havde konkret interesse fra Danmark, Sverige og Norge i går aftes (red. onsdag), men de tilbud takkede Nadia nej til. Vi må se, hvad der sker. Men som det ser ud nu, kan det være, at hun vender tilbage til USA, siger han.

- Vi snakker med en konkret amerikansk klub og skal også snakke med europæiske klubber og en kinesisk klub.

Nadia Nadim er lige nu på ferie, og først i dagene mellem jul og nytår vil hun sætte sig sammen med sin agent og drøfte de forskellige muligheder og tilbud.

- Jeg tror ikke, at vi har en afklaring før årsskiftet. Men for Nadia handler det om at finde et sted, hvor hun kan spille fast og lave sine mål. Beslutningen er vigtig for hende, så hun kan komme til en klub, hvor hun kan præstere og dermed stadig være en afgørende spiller på det danske landshold, siger Michael Källbäck.

Den danske landstræner Lars Søndergaard udtrykte onsdag stor begejstring over udsigten til nye græsgange for Nadia Nadim.

- Hun har ikke spillet ret meget det seneste halve år, så det er rigtig godt, at hun skifter. Nu skal hun til at spille, og jeg håber, hun får mange kampe, for så kan hun blive en vigtig spiller for landsholdet.

- Det drejer sig om at finde det rette niveau. Det må gerne være et højt niveau, bare hun spiller de fleste kampe. Hun behøver ikke spille alle kampe, men slet ikke at spille, er ikke ret godt. Derfor håber jeg, hun finder et højt niveau, og det, tror jeg også, er vigtigt for hendes motivation, sagde Lars Søndergaard.

Nadim har før tiden i Manchester City spillet for klubberne Portland Thorns, Sky Blue FC, Fortuna Hjørring, IK Skovbakken og Team Viborg.

De seneste år har hun dog primært gjort sig bemærket på det danske landshold. Hun har spillet 85 landskampe og scoret 29 mål.

Også uden for banen har hun markeret sig og modtog i 2017 Berlingskes pris som Årets Dansker.