Nils Nielsen efter Nadim hattrick: Lav et mere på landsholdet

Landstræner Nils Nielsen er lykkelig for det hattrick, Nadia Nadim scorede for sit klubhold, Portland Thorns FC.

Nadia Nadim i kamp for det danske landshold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Tre mål blev det til for Nadia Nadim, da hun i denne uge scorede et vaskeægte hattrick for sit amerikanske klubhold, Portland Thorns FC, der forud for sæsonstart i onsdags spillede træningskamp mod Oregon State.

- Det er fantastisk, når vores angribere scorer mål. Det tror, alle landstrænere synes. Så det er dejligt, at hun er kommet godt i gang derover, siger landstræner, Nils Nielsen, til DR Sporten.

Lav et til

I det der ligner kampen om andenpladsen i Danmarks kvalifikationsgruppe til EM i Holland næste år spiller Danmark torsdag en vigtig kamp mod Polen. I forhold til den kamp er Nils Nielsen kort og kontant.

- Jeg håber, hun laver et til.

Nadia Nadim er ifølge Nils Nielsen kommet rigtig godt fra start i Portland Thorns FC, hvor hun høster masser af roser fra sin amerikanske træner, der ser perspektiver i Nadia Nadims nylige skifte til det amerikanske.

- Jeg har snakket med træneren, og han er rigtig godt tilfreds med hende og ser et super perspektiv i, at hun er kommet derover. Hun er en angriber, der er farlig ved bagerste stolpe. Portland spiller med mange høje indlæg, og der er Nadia Nadim superstærk i luften og har en god timing. Så hun passer perfekt ind for dem, forklarer Nils Nielsen.

Selvtillid avler mål

Men det er ikke kun den amerikanske træner, der ser perspektiver i Nadia Nadims udenlandsophold.

- Når en spiller river de fasttømrede teltpæle op og rejser væk fra de danske grænser, kan det være med blandet resultat, fortæller Nils Nielsen.

Et skifte til en bedre liga er ikke ensbetydende med succes. Sidder en spiller på bænken, skader det selvtilliden og det er ikke en bedre udgave, der vender tilbage. Derfor er det også ekstra glædeligt for landsholdet og Nils Nielsen, når en spiller – specielt en angriber – vender tilbage med mål i støvlerne.

Aktuelle stilling i Danmark EM-kvalifikationsgruppe. (© (c) DR)

- De spillere, der skal score målene, er jo endnu mere afhængige af den selvtillid, det giver at score. Så det er klart, at det betyder meget for Nadia Nadim, at hun ved, at hun er i målform lige nu, siger Nils Nielsen.

- Nu har hun fornemmelse af, at hun er inde i den periode, hvor hun rammer det hele, og det kan både Nadia Nadim og landsholdet bestemt gøre brug af. Nu ved hun, at er hun hundrede procent tilstede og får nogle gode bolde, så tør hun også at afslutte på dem, så chancerne ikke går i vasken, og så er mulighederne også gode for, at bolden går i mål.

Nøglekampen mod Polen spilles den 7. april kl. 20.00 og kan ses på DR3 eller følges i LIGA på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter