Nils Nielsen er en af verdens tre bedste: Jeg bliver da ikke mindre stolt

Nils Nielsen er i forvejen stolt af sine bedrifter med kvindelandsholdet, men nomineringen som en af verdens tre bedste trænere skubber yderligere til stoltheden.

Nils Nielsen kan skrive en EM-sølvmedalje på CV'et - og måske snart en titel som verdens bedste kvindetræner. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Den tidligere landstræner for de danske fodboldkvinder, Nils Nielsen, er blevet nomineret af FIFA til en af verdens tre bedste kvindetrænere. Og det er en nominering, han glæder sig over.

- Det er altid rart, at nogen sætter pris på det, der er blevet leveret. Jeg har været en del af det, vi har præsteret med landsholdet, og det bliver jeg da ikke mindre stolt af nu, siger han til DR Sporten.

Allerede i august blev 46-årige Nils Nielsen indstillet til prisen med ni andre, men nu er feltet altså blevet indskrænket væsentligt.

Skader ikke fremtidige jobmuligheder

Siden det overraskende brud med DBU den 24. august har Nils Nielsen brugt tiden på at få slappet lidt af.

- Jeg nyder tilværelsen. Jeg har fået lidt ro på tingene, siger han.

Han holder stadig sine muligheder åbne for et nyt job i trænerverdenen, og her kan nomineringen måske få en betydning.

- Det kommer i hvert fald ikke til at skade. Det kan være, at der er nogen, jeg ikke kender, der kigger min vej lidt hurtigere, hvis man kan skrive sådan noget på CV’et, siger Nils Nielsen.

Ud over Nils Nielsen er træneren for de hollandske europamestre, Sarina Wiegman, og træneren for Champions League-vinderne Lyon, Gerard Precheur, nomineret til årets bedste kvindetræner.

Vinderen bliver kåret i London den 23. oktober.

Facebook
Twitter