Nul nederlag i VM-kvalen siden 1998: Så satte Island Tyskland på plads

Island er nu leveringsdygtig i fodboldsensationer på både herre- og kvindesiden. De islandske kvinder vandt 3-2 ude over Tyskland.

De islandske fodboldfans har en del at glæde sig over for tiden. Herrelandsholdet er allerede klar til VM, mens kvinderne har fået en forrygende kvalstart med sejr over Tyskland. (Foto: HARALDUR GUDJONSSON © Scanpix)

Det islandske herrelandshold har imponeret stort i de senere år, hvor de var meget tæt på at kvalificere sig til VM i 2014, var overbevisende ved EM i 2016 og for nylig spillede sig frem til VM-slutrunden i 2018 i Rusland.

Det lader de islandske fodboldkvinder til ikke at ville stå tilbage for.

Fredag aften leverede de én af de helt store fodboldsensationer, da de på udebane besejrede mægtige Tyskland 3-2. En bedrift, der ikke bliver mindre af, at det er tyskernes første nederlag i en VM-kvalifikationskamp siden 1998.

Dermed er tyskernes imponerende stime af kampe uden nederlag altså brudt efter 60 sejre og en enkelt uafgjort siden et nederlag til Norge i 1998.

Tysk pynt

Island åbnede scoringen efter et kvarters spil ved Dagný Brynjarsdóttir, inden tyskernes Alexandra Popp fik udlignet kort før pausen. Blot to minutter inde i halvleg var Elín Jensen på pletten, inden Brynjarsdóttir godt og vel ti minutter senere øgede til 3-1.

Tyskland fik reduceret til 2-3 kort før tid på en scoring af indskiftede Lea Schüller, men islændingene holdt hjem på stadion i Wiesbaden.

Island har dermed fået en forrygende start på VM-kvalifikationen og spiller næste gang den 24. oktober ude mod Tjekkiet.

Facebook
Twitter