Ny aftale: Glæd dig til mere Harder og Nadim på DR

Seerne har udsigt til mere kvindefodbold på DRs kanaler i de kommende seks år. DR og Dansk Boldspil-Union har lavet en aftale, der løber frem til udgangen af 2023.

De kommende år kan du også følge Pernille Harder og Nadia Nadim på DR's kanaler. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

De danske fodboldkvinder er kommet for at blive - også på DR's kanaler.

Pernille Harder og holdkammeraterne slog for alvor igennem i 2017, hvor det blev til imponerende sølvmedaljer ved EM-slutrunden i Holland i sommer - og det var en slutrunde, hvor mange danskere fulgte kvindelandsholdet hjemme i stuerne - blandt andre på DR's kanaler.

Og det kan de mange danske fodboldfans også se frem til at gøre flere år fremover.

For DR og Dansk Boldspil-Union (DBU) har netop indgået en ny aftale, der betyder, at DR kan vise kvindelandsholds-fodbold frem til udgangen af 2023.

Aftalen giver DR mulighed for at sende fra alle landsholdets hjemmekampe, hvor seerne kan følge med i kvalifikationskampe til VM i 2019 og det senere EM i 2021.

- DR har været rigtig glade for at vise det kvindelige fodboldlandsholds kampe de seneste år, og samtidig er interessen fra seerne vokset - i takt med at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DRs side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldlandsholdskampe i mindst seks år mere, siger DR's mediedirektør Henriette Marienlund.

Kan tage del i succes

I DBU glæder mig sig også meget over den nye samarbejdsaftale med DR, som er gode nyheder for landsholdet og for kvindefodbolden generelt.

- Samarbejdet med DR har haft succes med at vise den fantastiske udvikling, som kvindelandsholdet og kvindefodbolden generelt har gennemgået de seneste år, som naturligt eskalerede med EM-finalen i sommer, som blev set af flere end 1,2 millioner danskere. DR kan med rette tage del i, at kvindelandsholdet er blevet en folkelig succes med deres fantastiske dækning, som vi glæder os over kan fortsætte mange år ud i fremtiden, siger DBU's kommercielle direktør, Jesper Lind Andersson.

Som en del af aftalen vil DBU’s årlige pokalfinale for kvinder også blive sendt på DRs kanaler de kommende seks år, ligesom DR formentlig også vil kunne sende fra flere udekampe med kvinde-fodboldlandsholdet.

DR havde i forvejen rettighederne til at vise kvinde-fodboldlandsholdets kampe i 2018, så den nye aftale dækker over perioden 2019-2023.

Aftale om radio

Samtidig med aftalen om at sende mere kvindefodbold, er DR og DBU også nået til enighed om, at DR på radio de næste fire år – frem til sommeren 2022 – har rettighederne til at dække det mandlige fodboldlandsholds kvalifikationskampe – såvel ude som hjemme samt venskabskampe, der bliver spillet i Danmark.