OVERBLIK Danske landsholdskvinder erobrer Europa: Kan vinde mesterskabet i fem lande

Ligatrofæerne i England, Tyskland, Italien, Holland og Frankrig kan alle blive løftet af en dansk landsholdsspiller.

De danske landsholdsstjerner kan vinde mesterskaber i fem af de allerstørste ligaer i den her sæson.

Det kan godt være, at det danske kvindelandshold ikke kvalificerede sig til VM i Frankrig denne sommer.

Men holdets profiler leverer til gengæld store resultater for deres respektive klubhold i øjeblikket.

Fredag aften kan Line Røddiks Ajax for eksempel spille sig op på førstepladsen i den hollandske Æresdivision med en sejr over PEC Zwolle.

Og landsholdsforsvareren er bestemt ikke alene.

Således er der mulighed for, at danske landsholdsspillere kan være med til at løfte mesterskabspokalen i imponerende fem af Europas allerstørste ligaer, hvor topstriden for alvor snerper til i øjeblikket.

Vi har taget et kig på de fem ligaer, der om kort tid kan få en dansk vinder.

Den engelske liga er blevet velsignet med overordentlig store pengeindsprøjtninger de seneste år, hvilket har gjort Super League til en af de 3-4 mest prestigefyldte ligaer at vinde i Europa.

I år har to danske landsholdsspillere rigtig gode muligheder for at løfte det eftertragtede trofæ.

En sejr over Birmingham søndag vil nemlig sende Janni Arnth og Katrine Vejes Arsenal fire point foran de nærmeste konkurrenter fra Manchester City med kun tre kampe igen.

Begge danskere rykkede til Arsenal undervejs i det seneste år og kan dermed krone deres debutsæson med en flot titel.

Pernille Harder og Wolfsburg har virket urørlige i Tyskland på det sidste med sejr i både ligaen og pokalturneringen de seneste to år.

Men i år har Simone Boyes Bayern München for alvor presset kvinderne fra folkevognsbyen.

I sidste måned tabte Wolfsburg til deres direkte mesterskabskonkurrenter fra München, og derfor er alt nu lige, inden de sidste fem kampe i ligaen.

De to hold møder desuden hinanden i semifinalen af den tyske pokalturnering.

Midtbanedynamoen Sofie Junge kronede et fint første halvår i Torino-klubben med sejrsmålet i topkampen mod Fiorentina sidste uge.

Opgøret var desuden historisk, fordi det foregik på herreholdets mægtige Allianz Stadium og trak rekordmange tilskuere på lægterne.

Således var hele 39.000 mennesker på plads til at se Sofie Junge score det afgørende mål til 1-0 i slutminutterne, der sendte Juventus tæt på deres andet mesterskab i træk.

I Frankrig har det længe været Lyon og så alle de andre.

Klubben har snuppet imponerende 12 franske mesterskaber i træk.

Men i år er de for alvor blevet presset af storsatsende Paris St. Germain med Nadia Nadim og Signe Bruun i angrebet.

Lyon og PSG møder hinanden om to uger. Ender den kamp med sejr til de to danske landsholdsstjerners Paris-mandskab, så tegner alt til, at de franske dronninger fra Lyon bliver væltet af tronen i den for første gang i over et årti.

Så er vi tilbage ved Line Røddiks Ajax, der fredag aften kan spille sig op på en midlertidig førsteplads med en sejr over mesterskabsspillets bundprop, PEC Zwolle.

Herefter resterer der kun tre kampe for Ajax i den hollandske Æresdivision, hvor en sejr over konkurrenterne fra PSV Eindhoven i midten af april vil sende Line Røddik tæt på sit første mesterskab i den hollandske hovedstadsklub.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk