OVERBLIK Her er profilerne, der skal sende Danmark til EM

Truppen til Danmarks to EM-kvalifikationskampe mod Moldova og Sverige er her til eftermiddag udtaget.

Dansk jubel efter mål af Johanna Rasmussen til 1-0 mod Rumænien d. 17 september. (Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk)

Den 22. oktober tager det danske kvindelandshold fat på kvalifikationen til EM i Holland. I den anledning har landstræner Nils Nielsen udtaget 16 spillere, der skal forsøge at sikre det danske landshold en god start på kvalifikationen.

I alt skal der udtages 18 spillere, men på grund af skader vil der først senere hen blive sat navn på de to sidste spillere. Her er afventer Nils Nielsen blandt andet om midtbanespilleren Sofie Junge bliver klar til at spille.

Se her, hvem de 16 udvalgte spillere er, og læs landstrænerens kommentar til hver spiller:

Målmænd

Cecilie Breil Kramer – Vittsjö GIK – 9 kampe: Lille, hurtig målmand, der qua disse forcer reagerer hurtigt på stregen. Har gjort det godt i sin svenske klub og har derfor spillet stået mellem stængerne de seneste par landskampe.

Stina Lykke Petersen – OB – 42 kampe: Gør sig som den mere rutinerede målmand i truppen. Større og højere end sin målmandskollega. Fylder derfor også mere i feltet og i luften. Spiller til dagligt i OB og fik debut for landsholdet i 2011.

Forsvar

Theresa Nielsen - Brøndby IF – 84 kampe - 3 mål: Lynhurtig, offensiv højre back, der har spillet mange landskampe efterhånden. Kommer på banen med masser af energi. Er et sikkert kort i forsvaret for det danske hold.

Simone Boye Sørensen - Brøndby IF – 15 kampe - 3 mål: Fast højre stopper på landsholdet gennem flere år. Dygtig med bolden og i opbygningen af spillet. En spiller, som kan spille god fodbold, men også sætte sig igennem defensivt. Er desuden stærk i luften. Er sammen med Theresa Nielsen et sikkert kort i den danske firebackkæde.

Stine Larsen – Brøndby IF – 3 kampe: Har gjort det godt i de sidste to kampe mod Rumænien og Schweiz. Sublim til at forsvare, hurtig og har samtidig fysikken med sig. En fremtidens spiller i det danske forsvar.

Line Røddik Hansen – FC Rosengård – 100 kampe – 13 mål: Anføreren spillede sin landskamp nummer 100 mod Rumænien. Spiller venstre back men kan også sagtens spille i midterforsvaret. Dygtig til at bygge spillet op. Har masser af erfaring, som er vigtigt for holdet at gøre brug af.

Janni Arnth Jensen – Linköpings FC – 52 kampe – 1 mål: Midtstopper. Er også en rutineret kvinde i landsholdssammenhæng. Har sin force i at være dygtig til de fleste ting, der kræves af en forsvarsspiller.

Maja Kildemoes – OB – 1 kamp – 1 mål: Scorede i sin debutkamp mod Rumænien. Er alsidig idet, at hun både kan spille back og stopper. Hurtig og teknisk dygtig. Er både pågående og aggressiv i sit forsvarsspil. En spiller, der er stor fremtid i.

Midtbane

Marianne Gajhede Knudsen – Linköpings FC – 104 kampe – 6 mål: Rutineret og klog fodboldspiller. Dygtig til at binde det offensive og defensive spil sammen. Huserer hovedsageligt på den centrale del af midtbanen.

Pernille Harder – Linköpings FC - 64 kampe – 30 mål: Ligger på den offensive midtbane, men kan også spille helt fremme. En af landsholdets mest flittige, når det kommer til at producere mål. Har været sit klubholds, Linköpings FC, topscorer de seneste tre sæsoner. Skal være den offensive kræft på midtbanen.

Line Sigvardsen Jensen – Fortuna Hjørring – 37 kampe – 1 mål: En spiller, der er god til at kontrollere spillet på midtbanen, og som samtidig er god i erobringsspillet.

Louise Lundsgaard Kristiansen – Brøndby IF – 5 kampe: Har fået en god start i den hjemlige liga, hvor hun har scoret masser af mål. Er en offensiv kræft på midtbanen. Har imponeret for sit klubhold og i de seneste landskampe, hun har vist styrke i kombinationsspillet og i evnen til at bryde et kompakt forsvar ned.

Angreb

Sanne Troelsgaard – KoldingQ – 83 kampe – 24 mål: Har scoret i seks ud af de seneste otte landskampe, hun har spillet. Er på trods af hendes fysiske styrke også en teknisk stærk spiller. Har rollen som spydspids på det danske hold.

Nadia Nadim – Fortuna Hjørring – 54 kampe – 10 mål: Er kommet hjem efter et eventyr i USA, hvor hun har scoret en masse mål for New Jersey-holdet Sky Blue FC. Hovedstødsstærk angriber, der blandt flere på landsholdets forreste pladser er en erfaren spiller.

Katrine Veje – Seattle Reign FC – 69 kampe – 6 mål: Er i øjeblikket i USA for at spille med klubben Seattle Reign FC, der er kommet i finalen i det amerikanske mesterskab. Er en gennembrudsstærk og hurtig kantspiller.

Johanna Rasmussen – Kristianstads DFF - 131 kamp – 36 mål: Bliver beskrevet som holdets bedstemor, da hun er den ældste på holdet. Klog kantspiller, der har masser af mål i støvlerne, men som også bidrager med en god håndfuld oplæg.

Kampen mod Moldova bliver spillet d. 22. oktober kl.19.00 på Viborg Stadion, mens kampen mod Sverige afvikles d. 27 oktober 18.45 på Göteborg Stadion i Sverige. Begge kampe bliver vist på DR3, mens LIGA på P3 også følger kampene tæt.