OVERBLIK Nu er det alvor for Harder og co.: Sådan kan Danmark spille sig til EM i aften

Aftenens kamp mod Italien kan afgøre de danske fodboldkvinders EM-skæbne.

Pernille Harder (i midten) og resten af det danske landshold kan spille sig til EM i fodbold i aften med en sejr over Italien. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

8 kampe. 8 sejre. 45 mål scoret. 0 lukket ind.

De danske fodboldkvinder har været fuldstændig suveræne i EM-kvalifikationen indtil videre.

Men i aften skal Pernille Harder, Nadia Nadim og resten af det danske landshold op mod en modstander af en lidt anden kaliber, end de har været vant til i kvalifikationen hidtil.

For efter at have destrueret Georgien, Israel, Bosnien-Hercegovina og Malta, så venter nu kvalifikationens sidste to kampe mod VM-kvartfinalisterne fra Italien. Den første i aften og den anden i december.

Italien har været næsten lige så suveræne som Danmark i puljen med 7 kampe og 7 sejre. Og hjemme i Støvlelandet har Italiens udvalgte ikke tabt en kamp i over fem år.

Men den flotte stime skal Danmark bryde i aften, hvis Lars Søndergaards tropper vil booke billetten til EM i England 2022 allerede nu.

Kvalifikationen foregår således, at førstepladsen i hver af de ni puljer går direkte videre til EM, mens de tre bedste toere også er kvalificeret til slutrunden.

Ligegyldigt resultatet kan Danmark ikke snuppe førstepladsen allerede i aftenens kamp, men de kan til gengæld sikre sig en plads som en kvalifikationens tre bedste toere.

Herunder kan du gå på opdagelse i, hvad Danmark skal gøre i aften og potentielt også i december-kampen mod Italien for at blive EM-klar.

Du kan følge opgøret mellem Italien og Danmark på DR1 og DRTV fra klokken 17.15.

Facebook
Twitter