Pernille Harder om spansk VM-kys: ’Upassende, mærkeligt og uacceptabelt’

Den danske fodboldstjerne Pernille Harder håber, at det vil lykkes for de spanske landsholdspillere at få forbedret deres forhold.

- Upassende, mærkeligt og uacceptabelt.

Det er, hvad anføreren for det danske landshold, Pernille Harder, kalder det kys, som den nu tidligere præsident for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, gav den spanske landsholdsspiller Jennifer Hermoso efter Spaniens VM-triumf.

Pernille Harder, som lige nu er samlet med det danske landshold frem mod Nations League-kampene mod Tyskland og Wales, har, som mange andre, fulgt sagen i spansk fodbold.

En sag som har fyldt meget. Og med rette, lyder det fra Pernille Harder, som håber, at opmærksomheden kan være med til at vise, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay i fodboldens verden.

- Det er jo først og fremmest en ærgerlig situation, at alt fokus har været på at episoden efter finalen, fremfor at hylde de spanske spillere, som de fortjener efter et flot VM.

- Men jeg er glad for, at de kæmper for sagen, at han (Luis Rubiales, red.) er gået af, og at landstræneren er blevet fyret, siger Pernille Harder.

Hør Pernille Harder sætte ord på sagen med de spanske landsholdsspillere:

Fredag i sidste uge udsendte en række spanske fodboldspillere, heriblandt 21 af de spillere, som var med til at vinde VM-guld, en erklæring om, at de ikke ville spille på landsholdet igen, før der bliver foretaget en række ændringer i forbundet.

Og Pernille Harder kan godt forstå, at de spanske spillere råber op. For selvom hun ikke kender deres ønsker, så bifalder hun, at de kæmper for deres ret til ordentlige forhold.

- Det er fedt, at de står op for sig selv. Der er tydeligvis nogle ting, som de gerne vil have ændret, og jeg håber, at det, de kæmper for, lykkedes for dem.

På trods af erklæringen fra de 39 spanske spillere udtog den spanske landstræner mandag en trup, hvor en række navne fra erklæringen var med. Det fik den spanske fodboldspiller Jennifer Hermoso til tasterne på det sociale medie X.

Her beskylder hun det spanske fodboldforbund for at true de spanske spillere til at stille op for landsholdet.

Det spanske kvindelandshold skal efter planen møde Sverige på fredag i Nations League, mens Schweiz venter i næste uge.