Pernille Harder kan blive årets kvindelige fodboldspiller for femte gang i træk

Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Nicoline Sørensen er nomineret til prisen.

Pernille Harder med sit trofæ for prisen som Årets bedste kvindelige fodboldspiller ved Sport2018 i januar. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sanne Troelsgaard og Nicoline Sørensen har en fælles mission i år. De skal forsøge at fravriste Pernille Harder tronen som Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller.

Det er nemlig de tre spillere, som er nomineret til prisen som årets kvindelige fodboldspiller.

Den danske landsholdsanfører Pernille Harder har vundet den prestigefyldte pris de seneste fire år - og fem gange i alt. Hun vandt prisen første gang i 2012.

Wolfsburg-profilen har igen i år haft en stærk sæson, hvor hun har ført an for de grønblusede i Bundesligaen, hvor Wolfsburg topper rækken.

Svensk mester nomineret

Mens Wolfsburg har lagt sig lunt i svinget til et nyt, tysk mesterskab, så har en af de andre nominerede allerede sikret sig et nationalt mesterskab i denne sæson. Sammen med sin svenske klub FC Rosengård vandt Sanne Troelsgaard nemlig det svenske mesterskab i slutningen af november.

Sanne Troelsgaard spiller fast på det danske landshold. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Topscoreren i den hjemlige liga er den sidste, som er nomineret til prisen. Brøndbys Nicoline Sørensen har med sine 16 mål stor andel i, at holdet fra Vestegnen er det mest scorende hold.

Nicoline Sørensen har været en stor profil for Brøndby i denne sæson. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er fodboldspillere i Danmark, som afgiver stemmerne til prisen.

Vinderen bliver afsløret til DR Sportens store sportsshow Sport 2019, der sendes den 4. januar 2020.