Pernille Harder misser Uefa-hyldest: 'Det gør mig ekstremt ked af det'

Pernille Harder kritiserer Uefa for ikke at planlægge prisuddelingen af årets fodboldspiller rundt om kvindernes landskampe.

Pernille Harder (tv.) kan ikke være med til prisuddelingen af Uefas årets fodboldspiller, da hun skal i aktion med det danske landshold. (Foto: REUTERS © Scanpix)

Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder, er en af tre nominerede til Uefa-prisen som årets spiller i sidste sæson. Men en skuffet Pernille Harder kan ikke deltage i kåringsshowet, da det forgår samme dag, som Danmark spiller en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Kroatien.

- Det gør mig ekstremt ked af det, at jeg ikke kan deltage i dette års prisuddeling på grund af VM-kvalifikationen. Jeg håber, at denne begivenhed i fremtiden vil blive planlagt rundt om kvindernes kampe såvel som mændenes, skriver Pernille Harder på Twitter.

Den danske landstræner, Lars Søndergaard, bakker op om Pernille Harders kritik og undrer sig også over prioriteringen hos Uefa.

- Det er næsten en frækhed at lægge prisuddelingen på en af de dage, der er reserveret til landskampe for kvinderne. Det virker mærkværdigt, men det viser, hvordan Uefa prioriterer, siger Lars Søndergaard til Jyllands-Posten.

Pernille Harder er nomineret sammen med norske Ada Hegerberg og franske Amandine Henry, der begge spiller i franske Lyon. Netop Lyon vandt over Pernille Harders Wolfsburg i Champions League-finalen i den forgangne sæson.

Prisuddelingen finder sted i Monaco den 30. august, samtidig med at Danmark møder Kroatien i Viborg. Prisuddelingen karambolerer ikke med herrelandsholdenes kampe.

Du kan se VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Kroatien direkte på DR1.

FacebookTwitter