Pernille Harder om Wolfsburg-skifte: Et naturligt skridt i min udvikling

Pernille Harder mener, at hun med sit skifte til Wolfsburg nu er kommet til Europas bedste liga.

Det blev en europæisk storklub, der får nytte af Pernille Harders kompetencer fra 9. januar, når den danske landsholdanfører begynder i den tyske Bundesliga-klub, Wolfsburg.

Pernille Harders skifte fra Linköping til Wolfsburg er et bevidst valg om at tage det næste skridt i sin udvikling som europæisk topspiller, fortæller den 24-årige angriber.

- Det blev Wolfsburg, fordi jeg gerne ville tage det næste skridt i min karriere. Når jeg går fra Linköping, som er en god klub i Europa, skal det være til en topklub i Europa. En klub, som kommer i Champions League hvert år og når langt i CL hvert år, siger Harder til DR.

- Da jeg begyndte at snakke med klubben, var de meget interesserede, og da jeg var nede at kigge på faciliteterne, virkede det fint. Jeg føler, jeg passer godt i den måde de spiller, og det hele føles bare godt, siger hun.

https://twitter.com/VfLWob_Frauen/status/810808126651957248

Wolfsburg er en af de helt store klubber i europæisk kvindefodbold. Den tyske klub vandt i 2013 og 2014 Champions League og var i sommer i finalen, hvor de tabte til Lyon.

Ligaen var vigtig

Det var især CL-delen og den stærke Bundesliga, der trak Harder til Tyskland.

- Min agent har snakket med en del klubber, men tidligt i forløbet har jeg vidst, at jeg gerne ville til Tyskland og spille, siger Pernille Harder.

- Jeg har naturligvis hørt på, hvad de andre klubber havde at sige, men selve ligaen har været vigtig for mig. At det er en god og jævn liga, hvor jeg kan udvikles og få nye udfordringer, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, det er den bedste liga i Europa. Både top- og bundniveau er højt, fordi den er jævn. Topniveauet i Frankrig med PSG og Lyon er måske på samme niveau, men ligaen er ujævn, så derfor synes jeg, at Bundesligaen er bedre, siger hun.

God dialog

Selv om Pernille Harder nu kommer til et storhold, regner hun med at få en afgørende rolle hos Wolfsburg, der er midt i sæsonen, og som er i kvartfinalen i CL, hvor de skal møde Lyon.

- Jeg har haft en god dialog med træneren, og han er enig med mig i, hvor jeg er bedst. Og det er i dén rolle, som jeg har spillet på landsholdet og i Linköping som mellemrumsspiller, siger Harder.

- Nu vil jeg forsøge at blive etableret spiller på holdet og forsøge at udvikle mig. Alle træninger kommer til at være på et højt niveau, fordi der er så mange gode spillere.

- Rundt omkring holdet er der mange fuldtidsansatte folk, så det er meget mere professionelt, end hvad jeg er vant til, og det vil give mig de bedste rammer til at udvikle mig, siger Pernille Harder.

FacebookTwitter