To profiler mangler i landsholdstrup forud for testkamp mod Finland

Nadia Nadim og Theresa Nielsen er ikke med i den trup, som landstræner for kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, har udtaget.

Der er flere nye ansigter i den danske trup, der skal forsøge at spille sig på holdkortet til den kommende EM-kvalifikation (ARKIV) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efteråret 2018 endte med et skuffende exit af VM-playoff, da de danske fodboldkvinder tabte samlet over to kampe til Holland.

Når fodboldåret 2019 bliver sparket i gang kommer fokus til at ligge på at kvalificerer sig til EM 2021. Det starter ud med en træningskamp mod Finland på Cypern sidst i januar.

Et anderledes hold

Her vil holdet skilles sig markant ud i forhold til nederlaget til Holland i Viborg. Turen til Cypern bliver nemlig uden to store profiler, da landstræner Lars Søndergaard har givet Nadia Nadim og Theresa Nielsen fri.

Førstnævnte har onsdag fået sin kontrakt ophævet i sin nu tidligere klub Manchester City.

- Jeg har set bort fra Nadia Nadim denne gang, fordi hun lige skal have ro til at finde sig selv i en kommende klub. Jeg tror, det er vigtigt for hende lige at få fodfæste. Hun har ikke spillet et minuts turneringsbold siden vi spillede mod Holland, siger han til DR Sporten.

I stedet har landstræneren udtaget hele fem spillere fra U19-kvindelandsholdet.

- Jeg har taget nogle lidt yngre spillere med, som får en chance for at vise sig frem og for at få lidt rutine. Det er generelt det, foråret generelt skal bruges til. Vi skal finde frem til det bedste hold og en rigtig god måde at spille på, siger Lars Søndergaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk