Real Madrid-spiller kritiserer Danmarks tidligere landstræner: 'Det fungerede ikke'

Fodboldspilleren Sofie Svava er glad for Danmarks nye landstræner Andrée Jeglertz, som modsat forgængeren giver hende selvtillid.

Sommerens tur til Australien var en personlig nedtur af de helt store for Sofie Svava.

Den danske fodboldspiller fik ikke ét minut ved VM-slutningen, hvor Danmark røg ud i ottendededelsfinalen til værtsnationen. Derfor er Sofie Svava lykkelig over, at svenske Andrée Jeglertz har erstattet Lars Søndergaard som landstræner og dermed står på sidelinjen, når Danmark tirsdag møder Wales.

- Det (manglende VM-spilletid, red.) var hårdt i forhold til, hvad træneren på daværende tidspunkt havde sagt til mig. Jeg blev lidt skuffet. Det var hårdt at være i, siger Sofie Svava til DR Sporten.

Andrée Jeglertz' debut som Danmarks landstræner resulterede i en sejr på 2-0 over Tyskland i Nations League, og 23-årige Sofie Svava spillede hele kampen fra sin position på venstrekanten.

Real Madrid-spilleren føler, at hun har fået et nødvendigt, friskt pust.

- Det er fedt, at der er kommet en træner, som giver en tillid og selvtillid, siger Sofie Svava.

Gav Lars Søndergaard dig ikke selvtillid?

- Jeg tror ikke, jeg skal dykke for meget ned i det, men det fungerede ikke så meget mellem Lars og mig til sidst.

DR Sporten har været i kontakt med Lars Søndergaard, der ikke ønsker at kommentere på Sofie Svavas kritik.

Lars Søndergaard ønsker ikke at kommentere Sofie Svavas kritik. Hans sidste landskamp i spidsen for Danmark blev 0-2-nederlaget til Australien i ottendedelsfinalen ved VM. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

Dejligt med bedre kommunikation

Sofie Svava har spillet 42 A-landskampe for Danmark, men mod slutningen af Lars Søndergaards periode som landstræner blev minutterne færre og færre.

Med en ny landstræner spirrer håbet om gode tider med Danmark nu for alvor hos forsvarsspilleren. Andrée Jeglertz er endnu ny, men i sin korte tid som chefstrateg for Danmark har han gjort et stærkt indtryk.

Ifølge Sofie Svava er han blandt andet god til at sætte ord på, hvad de enkelte spillere er gode til, hvad de skal fokusere på, og hvad han generelt forventer sig af dem. Den hyppige feedback glæder Sofie Svava.

- Det er dejligt, at der er én, som tager fat i en og siger, hvad han forventer, og hvad der er ens rolle, så det bliver tydeligt, siger hun.

"Efter EM sidste sommer var vi hævntørstige, så det var megafedt at slå et af de store hold i Europa. Vi ved, at vi godt kan spille med mod store nationer," siger Sofie Svava om sejren over Tyskland. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Sofie Svava nyder igen at være landsholdsspiller og ser frem til tirsdagens Nations League-kamp mod Wales.

- Det er fedt lige nu, og jeg må bare blive ved med at bevise det (at hun fortjener spilletid, red.), siger hun.

Danmark møder Wales på udebane tirsdag aften i Nations League. Der er kampstart klokken 20.15, og du kan se med på DR2 og DRTV samt følge med i radioen i LIGA på P4.