RETRO-VIDEO Så gode var Hall of Fame-kvinderne

Susanne Augustesen og Lone Smidt Nielsen blev mandag aften optaget i Fodboldens Hall of Fame. Se dem i aktion her.

De to landsholdslegender Susanne Augustesen og Lone Smidt Nielsen blev mandag aften optaget i Fodboldens Hall of Fame ved Dansk Fodbold Award i Horsens.

I den anledning har DR Sporten været en tur i arkiverne og fundet et par gamle indslag med de to frem.

I klippet øverst kan du se Lone Smidt Nielsen score det ene mål og lægge op til det andet i kvindelandsholdets 2-0-finalesejr over værtsnationen Italien ved EM i 1979.

Nederst finder du et længere portræt af Susanne Augustesen, fra 1980.

Lone Smidt Nielsen debuterede på det danske landshold allerede som 16-årig og nåede 22 mål i 57 landskampe, mens det også blev til en flot klubkarriere som professionel i Italien.

Susanne Augustesen og Lone Smidt Jensen modtager den fornemme hæder ved showet i Horsens. Til venstre er det den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Susanne Augustesen brød også igennem i en meget tidlig alder. Som blot 15-årig var hun ikke bare med til at vinde det uofficielle verdensmesterskab i fodbold men direkte afgørende, da hun med et hattrick i finalen foran 110.000 tilskuere på Estadio Azteka i Mexico sænkede værtsnationen.

Susanne Augustesen med sine tydeligvis pavestolte forældre efter triumfen i Mexico. (Foto: Knud Henrichsen © Scanpix)

Augustesen fik senere en stor karriere i italiensk fodbold, hvor det blev til ikke færre end otte mesterskaber og to italienske pokaltitler. Den farlige dansker blev topscorer i ligaen otte gange.

Facebook
Twitter