Rikke Sevecke har god grund til store armbevægelser: 'Hun har hele pakken'

25-årige Rikke Sevecke ligner en kommende lederfigur på Danmarks kvindelandshold i fodbold.

Danmarks Rikke Sevecke scorede, da kvindelandsholdet i sommer spillede testkamp mod de kommende VM-værter fra Australien. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Når Danmarks bedste og mest scorende landsholdsspiller nogensinde, Pernille Harder, rækker dig sit anførerbind, tager du imod det. Selvfølgelig. Tilmed med stolthed.

I torsdags mod Malta i VM-kvalifikationen var det Rikke Sevecke, der efter 73 minutter sagde 'tak' og midlertidigt lånte lederrollen af holdets verdensstjerne. Kort efter luskede forsvarsspilleren med frem og skovlede 6-0 scoringen i nettet.

En god håndfuld minutter for den 25-årige Everton-spiller, der siden sin A-landsholdsdebut for fem år siden stille og roligt er blevet en af de profiler, der danner rygraden på holdet.

- Det er fedt, at jeg er vokset med holdet, og at jeg også kan tage en lederrolle. Det er med til at udvikle mig, siger Rikke Sevecke.

Evnen til at tage ansvar er ingenlunde alle forundt. Nogen lærer det aldrig, hos andre kommer det med alderen. I Seveckes tilfælde har det længe været et fokusområde få endnu mere af det, lyder det.

- Man starter jo som en ung og genert pige, og så bygger man på derfra, siger landsholdsspilleren.

Skiftet fra fransk fodbold til engelske Everton i Europas stærkeste kvindeliga har dog sat skub i den udvikling, mener landstræner Lars Søndergaard. Både personligt og spillemæssigt.

- Året i Everton har vist, at hun kan spille med kontinuerligt i den bedste liga, siger Søndergaard.

(Foto: Johnny Pedersen (Ritzau Scanpix) og Balazs Popal (Gonzales Photo))

Har evnerne til endnu mere

Hvis pilen peger på dig, når Pernille Harder forlader banen, hører du til i den øvre del af hierarkiet. Dét ansvar på Danmarks kvindelandshold er Sevecke sig bevidst.

- Som forsvarsspiller har man en position, hvor man skal kommunikere og styre meget, så det er en nemmere rolle at påtage sig i den position, siger hun selv om minutterne med anførerbindet.

De stærke præstationer i nationaldragten betyder imidlertid også, at vi i fremtiden kan tillade os at stille endnu højere krav til forsvarskrumtappen. Det har landstræner Lars Søndergaard i hvert fald planer om at gøre.

En velfortjent, velment presbold, fornemmer man.

- Rikke har alle forudsætninger for det fodboldmæssigt. Hun har en god fysik, er hurtig, teknisk dygtig, kan spille korte og lange bolde og er stærk med hovedet. Hun har hele pakken, siger Søndergaard.

- Der, hvor hun skal blive bedre, er at tage ansvar. Det synes jeg faktisk også, at hun er begyndt at gøre på landsholdet, primært spillemæssigt, siger Danmarks landstræner.

På kvindelandsholdet vil Søndergaard nemlig have en trup, hvor ingen forsvinder, men alle byder ind. Det er strengt taget en nødvendighed.

- Spillet går så stærkt i øjeblikket, at hvis der ikke tages ansvar inde på banen i nuet, kan det somme tider være for sent. Det sker i herrefodbold, men den udvikling er også på vej i kvindefodbold, siger Lars Søndergaard.

Facebook
Twitter