Røddik fik comeback spoleret af skade: 'Føles som et slag i hovedet'

Line Røddik nåede kun tre træninger for det danske landshold under Algarve Cup.

Line Røddik fik under Algarve Cup et træthedsbrud i foden. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Comebacket blev langt fra, som den danske forsvarsspiller Line Røddik havde håbet.

I februar blev hun for første gang under Lars Søndergaards ledelse udtaget til det danske landshold, efter at have været væk fra holdet i knap halvandet år.

Det blev dog kun til tre træninger sammen med landsholdskammeraterne, før det gik galt for Ajax-spilleren.

Billede fra Line Røddiks Instragram-profil, hvor man kan se skinnen, der skal beskytte venstrefoden mod belastning.

Under en træning begyndte smerterne at tage til i venstre fod, og efter flere scanninger har det vist sig, at det drejer sig om et træthedsbrud i foden.

En skade, der ikke nødvendigvis er særlig alvorlig, men som alligevel udsætter forsvarsspillerens tilbagevenden til landsholdet, og det ærgrer naturligvis Line Røddik.

- Jeg havde glædet mig til mit comeback, så det er et slag i hovedet. Denne gang kan jeg dog tage og føle på det på en lidt anden måde, fordi man konkret ved, hvad det er. Ved nogle af de problemer, jeg har haft tidligere, har der været en uvished om, hvornår jeg kom tilbage, og det ville blive godt igen.

- Det er pissehårdt hver gang, for man tror, at nu kører det, og så kommer der et eller andet. Men jeg bliver ved med at sige til mig selv, at det er sidste gang. Jeg har lært at tackle de små tilbageslag bedre og mere positivt, men skader er nærmeste en sportsudøvers værste fjende, siger Line Røddik.

Nyder at spille efter skifte

Line Røddik skiftede i sommer til Ajax Amsterdam fra FC Barcelona efter et år, hvor fodboldglæden havde været svær at finde.

Netop det har hun fundet i det hollandske, hvor hun har sat sit aftryk hos Ajax med flere gode præstationer og mål. Derfor handler det også bare om at se fremad, lyder det fra Line Røddik.

- Efter jeg er kommet til Ajax, er det bare gået fremad, og det har været så dejligt at spille fodbold igen i forhold til det sidste år i Barcelona, hvor jeg bare var konstant skadet og nærmest ikke spillede fodbold overhovedet

- Det at se sit hold spille og ikke selv være med - der er ikke noget, jeg hader så meget som det, men jeg kan heller ikke grave mig ned hver gang, der sker noget. Jeg bliver nødt til at se positivt på det og komme videre, siger Line Røddik.