Rutinerede kræfter gør comeback på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage i kvindelandsholdets trup til de vigtige kvalifikationskampe.

Danmark må undvære knæskadede Stine Larsen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter halvandet års fravær er Julie Trustrup tilbage på kvindelandsholdet. Brøndbys defensive midtbanespiller er nemlig med i den trup på 18 spillere, som landstræner Lars Søndergaard i dag udtog til VM-kvalifikationskampene mod Ukraine og Ungarn i juni.

Julie Trustrup var en vigtig del af holdet i kvalifikationskampene til sidste års EM, men gik glip af slutrunden på grund af en alvorlig knæskade.

Her i foråret har hun gjort comeback for Brøndby, og nu er hun altså også tilbage på landsholdet, hvor hun sidst spillede i november 2016.

Også Simone Boye er klar til comeback efter en sæson præget af skader. Den stærke midterforsvarer var en vigtig del af holdet ved EM-slutrunden, men har ikke spillet en betydende landskamp siden EM-finalen mod Holland.

Til gengæld må Lars Søndergaard undvære en af holdet mest alsidige spillere til de to kampe. Stine Larsen, der spiller angriber på sit klubhold, Brøndby, og midterforsvarer på landsholdet. Hun er ude med den knæskade, hun fik i pokalfinalen i april.

Vigtige kampe i vente

Landsholdet er tvunget til at gå efter sejren i begge de kampe, der venter i juni. Efter skrivebordsnederlaget mod Sverige er der nemlig ikke råd til fejltrin, hvis håbet om en plads ved VM-slutrunden i Frankrig næste sommer skal holdes i live.

Særligt udekampen mod Ukraine ligner en vanskelig opgave. Ukraine er den direkte konkurrent til danskerne andenplads – Danmark har 9 point, mens Ukraine har 7 efter de første fire kampe.

Kampen mod Ukraine spilles den 8. juni i Lviv, mens Danmark den 12. juni møder Ungarn på hjemmebane i Viborg – begge kampe kan ses direkte på DR1.

Hele landsholdstruppen:

  • Målmænd: Stina Lykke (Kolding), Naja Bahrensheer (BSF)

  • Forsvar: Rikke Sevecke (Brøndby), Janni Arnth (Linköping), Mie Leth Jans (Manchester City), Simone Boye (Rosengård), Cecilie Sandvej (Frankfurt), Theresa Nielsen (Seattle Reign)

  • Midtbane: Maja Kildemoes (Linköping), Frederikke Thøgersen (Fortuna Hjørring), Nanna Christiansen (Brøndby), Karen Holmgaard (Fortuna Hjørring), Julie Trustrup (Brøndby), Katrine Veje (Montpellier)

  • Angreb: Sanne Troelsgaard (Rosengård), Nadia Nadim (Manchester City), Pernille Harder (Wolfsburg), Karoline Smidt (Fortuna Hjørring.