To særlige faktorer var afgørende for Danmarks nye landstræner

Danmarks nye landstræner, Andrée Jeglertz, fortæller, at DBU's visioner var afgørende for hans beslutning.

På de fleste billeder af Andrée Jeglertz er hans ansigt lagt i seriøse folder. Intet smil og med alvorsrynker i panden. Sådan var det også, da han onsdag blev præsenteret som Danmarks nye landstræner.

Men da snakken faldt på, hvorfor han takkede ja til at stå i spidsen for Danmarks fodboldkvinder fra sommeren 2023, kunne den 51-årige svensker ikke lade være med at blotte tandsættet.

- Vi har en utroligt spændende spillertrup, siger Andrée Jeglertz til DR Sporten.

Han har tidligere været landstræner for Canada og Finlands bedste fodboldkvinder samt vundet Champions League og svenske titler med hold som Umeå IK og Linköpings FC, hvor han stadig er ansat.

Det er med andre ord en vinder, Dansk Boldspil-Union, DBU, har ansat. Andrée Jeglertz, der hurtigt vender tilbage til sit seriøse udtryk, fortsætter med at forklare, at han ikke tøvede, da forbundet henvendte sig med visionen for holdet.

- Én faktor var, hvad de ville gøre for at få flere tilskuere til kampene, og hvordan de ville synliggøre kvindelandsholdet. En anden var, at vi ikke bare vil til mesterskaberne. Vi vil vinde dem, understregede han.

- Var ambitionerne nogle andre, sad jeg ikke her i dag. Det driver mig at have høje, men realistiske ambitioner. At man vil noget. Det motiverer og inspirerer mig.

"Virker meget kompetent"

Andrée Jeglertz er garant for en offensiv spillestil, hvilket han også forventer at implementere på det danske landshold. Det handler dog først og fremmest om at gøre brug af spillernes styrker og tilpasse taktikken derudfra.

Det agter svenskeren at gøre ved at sikre, at spillerne møder ind til et gunstigt landsholdsmiljø, så de sammen kan maksimere truppens potentiale, forklarer han.

Den tidligere Champions League-vinder overtager dog først landstrænerjobbet efter VM til sommer, ligesom han skal have afviklet sit nuværende arbejde i Linköpings FC på den bedst mulige måde.

Virkeligheden melder sig dog hurtigt. Til efteråret venter vigtige Nations League-kampe mod Tyskland, Island og Wales, hvilket giver Andrée Jeglertz en minimal forberedelsestid. Det tager han dog ganske køligt.

- Det bliver spændende at møde de danske spillere. Har Danmark sig et godt VM, får vi nogle spillere hjem, som har en stor selvtillid, og det gør mit arbejde nemmere. Det skal jeg bygge videre på, når jeg starter, siger han.

Herunder kan du se og høre Andrée Jeglertz sætte ord på sin hurtige start med landsholdet.

DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger føler sig overbevist om, at Danmarks kommende landstræner kan løfte opgaven. Han var til stede ved onsdagens pressemøde, og her fik han et positivt indtryk af Andrée Jeglertz.

- Vurderet ud fra hans cv, virker han meget kompetent til jobbet som landstræner. Jeg håber, at han kan rykke ved kvindelandsholdet, så man kan spille mere med i toppen af europæisk landsholdsfodbold, siger Henrik Liniger.

- Med sin erfaring kan jeg ikke forestille mig andet, end at han kan sejle kvindelandsholdet sikkert i land.

Han ser positivt på, at DBU for første gang har valgt en udenlandsk landstræner. Dels fordi han har en stor indsigt i svensk fodbold, som har nydt stor succes. Dels fordi han havde nogle gode ideer for udviklingen af det danske landshold.

- Med det sagt, bliver hans største opgave at levere resultater. Danmark skal med til EM i 2025, hvor hans kontrakt løber til, påpeger Henrik Liniger.

- Opgaven til efteråret er meget, meget vigtig. Det er altafgørende for Danmark at blive i det bedste niveau i Nations League, for ellers bliver vejen til EM meget besværlig.

VM i fodbold begynder den 20. juli, og Danmark er i gruppe med Kina, Haiti samt europamestrene fra England.