Søndergaard om skidt præstation: 'Jeg er ikke bekymret'

Nervøsiteten sneg sig ind i spillerne, og nu handler det om at se frem, lyder det fra Lars Søndergaard.

Lars Søndergaard er ikke bekymret efter Danmarks 1.1 kamp mod Kroatien. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018) (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Den danske landstræner, Lars Søndergaard, har ikke mistet søvn over det danske kvindelandsholds præstation mod Kroatien torsdag aften.

I en kamp, hvor Danmark var ubetinget favorit, var det alligevel VM-puljens bundprop, Kroatien, der var tæt på at stikke af med alle tre point, og dermed spænde ben for Danmarks chancer for at kvalificere sig direkte til VM.

En scoring af Nadia Nadim i kampens overtid sikrede dog danskerne det ene point, som sætter holdet i en situation, hvor de selv kan afgøre tingene hjemme mod Sverige på tirsdag.

Selv om kampen mod Kroatien altså ikke blev et spillemæssigt festfyrværkeri, så er landstræneren ikke bekymret forud for tirsdagens kamp.

- Man vil som træner altid gerne have gode præstationer, og det ville jeg også gerne have haft i går. Jeg tror, det var noget mentalt og en nervøsitet, som sneg sig ind. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg ikke så bekymret. Det er fint, at vi fik overstået den her kamp og kan se frem til finalen mod Sverige, siger Lars Søndergaard.

Kollektiv offday

Theresa Nielsen spillede hele kampen som højre back, og hun deler sin landstræners betragtning.

Torsdag aften var ikke en rettesnor for det niveau, som landsholdet indeholder.

- Jeg synes slet ikke, at vores præstation var bekymrende. Vi har alle sammen spillet en dårlig kamp i ny og næ. Desværre rammer vi bare den dag, hvor vi er flere, der er lidt uskarpe, og det var så i går. Så den kommer forhåbentligt ikke igen, siger Theresa Nielsen.

Hvad giver dig tro på, at I kan slå Sverige?

- Vi er i en rivende udvikling, og jeg synes, den præstation vi har lavet de seneste år er gået den rigtige vej. Vi har fået fantastisk opbakning i Viborg, så hvis vi alle sammen står sammen og tror på hinanden, så er jeg sikker på, at det nok skal lykkes, siger Theresa Nielsen.

FacebookTwitter