Stina Lykke har fået den perfekte kontrakt i udlandet

Landsholdsmålmanden spiller i en af Europas bedste ligaer men bor og studerer stadig i Odense.

Landsholdsmålmand Stina Lykke skal i efteråret spille for den svenske klub Kristianstads DFF. (© dr)

Ude godt, hjemme bedst. Sådan er det for landsholdsmålmand Stina Lykke, der netop har taget hul på sin perfekte udlandskontrakt. Stina Lykke kan nemlig blive boende i Odense, samtidig med at hun spiller fodbold for Kristianstads DFF i en af Europas bedste ligaer, Damallsvenskan.

- Jeg har både spillet i den danske og den tyske liga, så jeg ville også gerne prøve den svenske. Og jeg får nok ikke en bedre mulighed, hvor jeg kan få lov til at få det, som jeg vil have det, siger Stina Lykke om kontrakten i Sydsverige.

Målmanden med 54 landskampe på samvittigheden havde regnet med, at hun skulle fortsætte karrieren i Odense Q, der er en fusion af flere fynske klubber – herunder OB.

Træningskamp mod Japan

Men midt i sommerferien blev Stina Lykke kontaktet af landsholdskammeraten Johanna Rasmussen. Hun spiller i Kristianstads, hvor klubbens førstemålmand var blevet skadet. Derfor blev Stina Lykke inviteret til Sverige for at spille en træningskamp mod det japanske landshold i forbindelse med et sponsorarrangement.

Lykke takkede ja i den tro, at det var en engangsoplevelse. Men så blev meldingerne om Brett Marons skade dårligere og dårligere.

- Det var først en uge inden det svenske transfervindue lukkede, at de fandt ud af, hvor slem skaden var. Jeg fik tilbuddet en søndag og skrev under om tirsdagen, så det var en meget hurtig beslutning, der skulle tages.

- Det var en rigtig god mulighed for mig, fordi jeg stadig kunne være i Odense, hvor jeg føler mig hjemme, og komme op og prøve mig af på et højere niveau.

Stina Lykke har kun lukket et mål ind i de seks EM-kvalifikationskampe. Derfor har det mest bekymrende faktisk faktisk været det slag, hun fik i hjemmekampen mod Slovakiet - og det var som hun sagde efter kampen "bare en god gammeldags lammer". (© dr)

Fik dispensation af det svenske forbund

Kontrakten i Kristianstads strækker sig over resten af sæsonen, og derfor havde Stina Lykke relativt let ved at takke ja. Den eneste betænkning gik på, at hun havde dårlig samvittighed over for Odense Q. Også selvom hun aldrig har haft andet end en mundtlig aftale med klubben.

- Jeg har det sådan, at når man har lavet en aftale – også selvom den ikke er skriftlig, så har man en aftale. Derfor havde jeg det dårligt med at skulle smutte, så vi fik den svenske fodboldunion til at lave en dispensation, så jeg kunne spille de tre første kampe i Danmark, fortæller Stina Lykke.

Hun stoppede i Odense med en 4-0-sejr over Varde, og siden kontraktunderskrivelsen har både spillere og ledere i Odense-klubben været meget forstående.

Træner stadig med sit gamle hold

Med opbakningen fra Odense i baghovedet pendler Stina Lykke nu til Kristianstad en gang eller to om ugen. Som udgangspunkt træner hun med sit nye hold dagen før kampene, og så pendler hun hjem igen dagen efter. I de mellemliggende dage træner hun stadig med sine gamle holdkammerater i Odense.

- Det gjorde det lidt nemmere for mig, at Odense Q har været så forstående, selvom de selvfølgelig er ærgerlige over at jeg er smuttet.

Men hvorfor så skifte, når halvdelen af træningerne alligevel foregår i Odense? For at udvikle fodboldtalentet samtidig med at privatlivet er i balance.

- Spillet går hurtigere i Sverige, og så bliver alle fejl straffet. Modstanden er hårdere, og kravene fra medspillerne er større – det er rigtigt fedt, siger Stina Lykke, der ud over at træne i Odense også fortsætter med at læse fysioterapi.

Stina Lykke er én af tre landsholdsspillere, der har skiftet klub i løbet af sommerferien. Line Røddik har skiftet Olympique Lyon ud med FC Barcelona og Line S. Jensen har byttet Fortuna Hjørring ud med Washington Spirit.

Torsdag skal de igen i kamp for landsholdet, der spillet EM-kvalifikationskamp på udebane mod Moldova. Se opgøret på DR3 fra klokken 18.50.

Medvirkende i indslaget: Janni Arnth, Kenneth Heiner Møller og Julie Rydahl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk