Stina Lykkes afløser er fundet: Line Johansen vogter buret mod Holland

Line Johansen bliver Danmarks målmand mod Holland, efter Stina Lykke for nylig stoppede karrieren.

Line Johansen er Danmarks nye målmand. (Foto: Ness © Scanpix)

Siden Stina Lykke lagde støvlerne på hylden efter kampen mod Sverige, har Danmark manglet en ny førstekeeper på kvindelandsholdet i fodbold. Valget er faldet på Line Johansen, der får lov at vogte buret i den vigtige kamp mod Holland fredag.

Udslaget for beslutningen blev, at Line Johansen har mere erfaring end alternativet Naja Bahrenscheer, forklarer landstræneren.

- De to målmænd er meget tæt. Men Line har spillet internationale kampe tidligere. Naja har været med i Algarve Cup en enkelt gang, men Line har trods alt spillet Champions League i Avaldsnes mod Lyon. Hun ha prøvet lidt mere, og det får os til at vælge hende, siger Lars Søndergaard til DR.

Ikke overraskende er det en glad målmand, der har fået meldingen om, at hun får chancen mod Holland. Det bliver en milepæl i 28-årige Line Johansens karriere, når 19.000 hollandske tilskuere tager imod.

- Jeg er glad og glæder mig helt vildt meget til at spille. Det bliver en rigtig fed kulisse at spille i. Jeg glæder mig til at gå på banen med pigerne, siger Line Johansen.

- Det bliver helt klart den største kamp i min karriere indtil nu. Det er der ingen tvivl om. Jeg glæder mig og vil nyde det, siger hun.

Danmark møder Holland på udebane i den første af to playoff-kampe om en plads ved VM. Kampen kan ses på DR2 fredag fra klokken 19.45. Der er returopgør i Viborg tirsdag.

Vinderen af de to playoff-kampe skal møde enten Schweiz eller Belgien i to finaler, hvor den samlede vinder kommer med til VM næste sommer.

FacebookTwitter