Tidligere stjernespiller tilbage på landsholdet

En tidligere dansk landsholdsanfører skal vikariere som assistenttræner for det danske kvindelandshold i fodbold.

Her ses Lene Terp ved VM i 1999 i USA. (Foto: JEFF CHRISTENSEN © Scanpix)

Der er ingen overraskelser på det netop udtagne danske kvindelandshold i fodbold, som skal forsøge at spille Danmark tættere på EM i kvalifikationskampene mod Slovakiet og Polen henholdsvis 2. og 7. juni på hjemmebane i Viborg.

Der er dog ét navn, der vækker opsigt. Det er dog ikke på spillerlisten, men derimod i staben. Den tidligere landsholdsanfører Lene Terp skal være assistenttræner på landsholdet i stedet for Katrine Pedersen, der skal på barsel.

En udfordring

Lene Terp er i øjeblikket cheftræner for Kolding Q, hun har tidligere været træner i USA og er Danmarks første kvindelige Pro-træner, som er den højeste træner-uddannelse i Danmark og Europa.

Derudover har hun en imponerende landsholdskarriere bag sig med 105 landkampe på 10 år, heraf de sidste fem som anfører.

- Jeg har sagt ja, fordi det er en udfordring. Landstræneren spurgte, og det kunne jeg kunne godt se mig selv i, siger Lene Terp til DR.

Hun skal sammen med Katrine Pedersen agere assistent i de to kampe i juni, og i efteråret overtager hun så rollen alene.

Og den tidligere landsholdsprofil mener, at hun har en del at bidrage med.

- Først og fremmest kender jeg alle spillerne og har set dem mange gange. Men jeg kommer også med en del erfaring som landsholdsspiller, og så har jeg som træner fulgt med i dansk og international kvindefodbold. Så jeg håber på, at jeg kan bidrage med noget på og udenfor banen, siger Terp.

Slutrunde-potentiale

Efter 0-0 med Polen og en 1-0-sejr over Slovakiet er førstepladsen i EM-kvalifikationspuljen ude af Danmarks hænder, men de seks bedste toere fra de otte puljer går direkte videre til EM i Holland 2017, mens de to dårligste toere mødes i play off.

Lene Terp peger på, at det nuværende hold har potentiale til en slutrunde-deltagelse.

- Det er et hold, der består af spillere, som har et internationalt niveau, men lige nu bakser man med at komme med til en slutrunde igen, siger Lene Terp og fortsætter:

- Som jeg ser det, er det muligt at kvalificere sig, og hvis man skal udvikle potentialet i dette hold er det nødvendigt med en slutrunde. For når man kommer med til en slutrunde, ligger der flere træningstimer sammen og ikke mindst noget motivation til virkelig satse på sin sport, siger hun.

Ingen A-landstræner-planer

Med sin lange landsholdskarriere, sin høje træneruddannelse og altså nu assistent-rolle på landsholdet kunne et naturligt skridt for Lene Terp være posten som A-landstræner.

Men så langt har hun ikke tænkt, siger hun.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt lagt karriereplaner, og det gør jeg stadig ikke. Men ind i mellem får man nogle forespørgsler, og når jeg får en forespørgsel, vil jeg tage stilling til, hvordan det passer ind i min hverdag og mit liv. Og det kan jeg ikke vide, om det gør, hvis jeg får tilbuddet om at blive A-landstræner, siger hun og slår fast:

- På den måde er tanken om at blive A-landstræner ikke noget, der optager mig til hverdag, siger Lene Terp.

Her er den danske trup, der skal spille kampene mod Slovakiet 2. juni og Polen 7. juni – begge kampe bliver sendt på DR3:

1. Stina Lykke

16. Cecilie Kramer

2. Line Røddik

3. Janni Arnth

4. Simone Boye

5. Stine Larsen

6. Theresa Nielsen

7. Julie Trustrup

8. Line Jensen

9. Pernille Harder

10. Nanna Christiansen

18. Maja Kildemoes

11. Sanne Troelsgaard

12. Katrine Veje

13. Nadia Nadim

14. Johanna Rasmussen

15. Lise Munk

17. Frederikke Thøgersen

Facebook
Twitter