Trods mystisk modstander skal Danmark gå videre fra VM-gruppen, vurderer ekspert

Natten til onsdag sikrede Haiti den sidste plads i Danmarks gruppe ved VM i fodbold.

Pernille Harder og kompagni bør gå videre fra gruppespillet, mener DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Der er ikke så meget at rafle om.

Danmark bør gå videre fra gruppespillet, når kvindelandsholdet til sommer drager til Australien og New Zealand for at dyste om det største trofæ i fodbolden - VM-trofæet.

Ud over England og Kina skal det danske kvindelandshold i den indledende pulje også møde Haiti, der natten til onsdag slog Chile 2-1 i en direkte kamp om en billet til verdensmesterskabet.

Dermed fuldender Haiti en VM-gruppe, Danmark har alle muligheder for at gå videre fra, fortæller DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic.

- Når man kigger på gruppen, skal Danmark videre i forhold til deres niveau.

- Jeg vil være skuffet på Danmarks vegne, hvis de ikke går videre fra den her gruppe, og det tror jeg også, de selv vil være, siger hun.

Danmark burde have bedre chancer for at gå videre fra VM-gruppen, end de havde i sommer, da de røg ud efter gruppespillet ved EM, vurderer Arnela Muminovic. (Foto: © Dylan Martinez, Ritzau Scanpix)

Styrkeforholdet mellem de fire hold i puljen bør nemlig være ganske klart.

De engelske europamestre er favoritter til at tage førstepladsen i puljen, men dernæst bør det danske landshold have alle kort på hånden til at sikre andenpladsen og videre avancement.

Også selvom Haiti "har et meget spændende, ungt hold", mens man også "skal have respekt for Kina".

- Uanset hvem af Chile eller Haiti, der kom med i gruppen, var Danmark favorit til at slå dem. Jeg ser Danmarks muligheder som fine for at gå videre, siger fodboldeksperten.

Nøglekamp mod Kina venter

Værd at bemærke er dog, at det kinesiske hold, Danmark skal møde i den første VM-kamp, faktisk ligger over det danske på verdensranglisten.

Her er Kina rangeret som nummer 14, mens Lars Søndergaards landshold er nummer 18.

Til sammenligning ligger England nummer fire og Haiti, der er med ved VM for første gang nogensinde, nummer 55.

Derfor tyder det på, at opgøret mod Kina bliver en nøglekamp for det danske landshold, og det er netop også sådan, Arnela Muminovic ser det.

- Det kommer til at stå mellem Danmark og Kina i den første kamp ved VM, siger fodboldeksperten.

Det kinesiske hold er dog svært at blive klog på, fortæller hun.

- Jeg tror ikke, der er meget forskel på Danmark og Kina. De har en meget speciel måde at træne på, for de mødes og træner i nogle meget, meget lange træningslejre, der kan vare flere måneder.

- Man ved ikke rigtig, hvad man skal forvente, udover at de er nogle små, vævre spillere, der godt kan lide pasningsfodbold, siger Arnela Muminovic.

Alligevel bør det kunne lade sig gøre at slå Kina, mener Muminovic.

Kinas fodboldlandshold er nemlig - trods titlen som asiatisk mester - langt fra fordums styrke.

- De havde deres storhedsdage i 90'erne, men har sådan set ikke været rigtig godt ved VM-slutrunder siden. De kæmper lidt for at komme tilbage.

- Profilmæssigt synes jeg stadig, Danmark er et niveau over Kina, siger Arnela Muminovic.

VM afvikles fra 20. juli til 20. august.