Truppen til England-kamp udtaget: Nadim og Veje sidder over

Kvindelandsholdets træner Lars Søndergaard har sat navn på de 20 spillere, der skal spille testkamp mod England.

Nadia Nadim er skadet og er ikke med i kampen mod England. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det danske kvindelandshold i fodbold skal desværre ikke deltage i sommerens VM-slutrunde i Frankrig, men det betyder ikke, at danskerne ikke er en attraktiv test-modstander for mange af de helt store nationer.

I april mødte Danmark værtsnationen Frankrig, og den 25. maj gælder det en af de andre favoritter til VM-titlen, hvor England venter i en venskabskamp på udebane.

Landstræner Lars Søndergaard har mandag udtaget en 20-mandstrup til opgøret, og en hurtig gennemgang af den viser, at hverken Katrine Veje eller Nadia Nadim er med.

- Det skyldes, at de begge to er blevet skadet i de seneste par uger. Og der er ikke en mulighed for, at de når at blive klar til Englandskampen, siger Lars Søndergaard.

Katrine Veje er heller ikke med mod England. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Derudover er Theresa Nielsen og Karen Holmgaard, som begge ellers er en fast del af truppen, heller ikke med.

Theresa Nielsen har fået lov til at blive i USA og spille liga-kampe for sit amerikanske hold Seattle Reign, mens Karen Holmgaard er blevet sorteret fra.

- Karen Holmgaard har haft mange skader i år og mangler noget kontinuitet i sit spil. Hun mangler noget for at komme helt op på det niveau, som hun har været på før. Det forventer jeg, hun snart kommer.

- Theresa bliver i USA, da denne kamp ikke er i en international termin. Vi har derfor ikke forsøgt at få hende fri, for jeg vil hellere prioritere, at hun får mere spilletid i sin klub, siger landstræneren.

Unge talentfulde spillere

I stedet er der blevet plads til flere unge, urutinerede spillere, som har præsteret godt på U19-landsholdet. Blandt andet Fortuna Hjørrings midtbanespiller Emma Snerle og Brøndbys venstreback Sofie Svava.

Og landstræneren har især et godt øje til de to profiler.

- Vi har noget lovende unge spillere på U-holdene. Talentfulde spillere med et højt teknisk niveau. Emma Snerle et stort talent. Hun er en 2001-årgang, men spiller fast i Fortuna og har gjort sig stærkt bemærket på U19-holdet.

- Sofie Svava har i foråret leveret meget stabile præstationer på et godt spillende Brøndby-hold. Det er nogle spillere, som kunne tænkes at være med i kvalkampene i efteråret, siger Lars Søndergaard.

Kampen mod England er sidste testkamp for fodboldkvinderne, inden EM-kvalifikationen starter med første kamp på Viborg Stadion 29. august mod Malta

Lars Søndergaard er bevidst omkring, at Danmark ikke vil få mulighed for at være ligeså meget i boldbesiddelse mod englænderne som i kampene i EM-gruppen.

Men testkampen kan stadig bruge til meget ifølge ham.

- Vi kan give erfaring fra højt internationalt niveau - både til de unge spillere, men også de etablerede. Vi skal også komme med noget tempo i vores spil, for vi skal mestre at være mere på bolden - også mod de allerbedste.

- Det lykkedes nogle gange mod Frankrig i sidste kamp, men vi skal præsentere os som et hold og under svære betingelser vise de ting, vi gerne vil vise i kvalkampene i efteråret, siger han.

Kampen mod England spilles den 25. maj klokken 14 i Walsall. Opgøret kan ses på DR1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter