Vejes hårde tid i Frankrig smittede af: ’Følte mig sprunget over på banen’

Fodboldspiller Katrine Veje fortsætter karrieren i Arsenal.

Katrine Veje rejser til Arsenal efter en hård tid i franske Montpellier. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Som professionel fodboldspiller vil man gerne føle, at man kan give alt til sin klub og samtidig fortsætte sin udvikling.

Det har været svært for Katrine Veje i franske Montpellier, og derfor er hun nu glad for, at det næste kapitel i karrieren starter i Arsenal.

Det har nemlig været et hårdt halvandet år i Montpellier, hvor hverken kulturen eller spillestilen har været nem at tilpasse sig.

- Det var manglende spilletid. Jeg følte ikke, at jeg passede ind kulturmæssigt og i måden, som vi spillede på. Jeg følte meget, at jeg blev sprunget over på banen, og jeg fik ikke vist mig og mine kvaliteter. Jeg er en spiller, som gerne vil have bolden og udfordre. Det bruger man ikke i Montpellier, hvor det mere handler om lange bolde, forklarer Katrine Veje.

- Jeg har været der i halvandet år, og jeg var glad i starten, men det smittede mere og mere af, at jeg ikke følte mig tilstrækkelig. Jeg synes ikke, at jeg fik det bedste ud af mig både på og uden for banen. Både kulturmæssigt og i den grad fodboldmæssigt, siger hun.

Man kom og gik omklædt

Katrine Veje er en meget social person, der går meget op i at være sammen med andre, men det var ikke nemt i Frankrig. Sprogbarrieren er allerede en dårlig start, og så er det en helt anden kultur, end den hun har oplevet i USA, Sverige og Danmark, hvor hun tidligere har spillet.

- Det skal fungere uden for banen, hvilket det ikke har gjort i Montpellier. Jeg vil gerne være sammen med folk og være social. Det fik jeg kun fra mine to svenske holdkammerater. I Montpellier kom man omklædt og gik omklædt, så der var ikke rigtig noget sammenhold, forklarer Katrine Veje.

- Fransk er svært, og det var meget opdelt i klubben. Det var meget udlændinge, som talte sammen, og så var det de franske spillere. Fordi vi taler ikke fransk, og de taler ikke engelsk. Det smittede af på den, jeg var. Jeg synes ikke, at jeg havde den succes, jeg havde forventet at få. Da jeg kom tilbage efter sommerferien, følte jeg, at lyset var slukket, og jeg var nødt til at søge et andet sted hen, siger hun.

Derfor indledte hun jagten efter en ny arbejdsplads. Der var flere muligheder for Katrine Veje, men for hende var en enkelt ting for hende meget afgørende i forhold til, når hun så på sin kommende træner.

- Det vigtigste for mig var, at jeg kunne forstå sproget. Det har været hårdt, at jeg i halvandet år kun har snakket en enkelt gang med træneren. Jeg skal kunne kommunikere med træneren, forklarer hun.

Katrine Veje fortæller, at hun er vokset som menneske i sin tid hos Montpellier, og derfor er hun klar på springet til Arsenal. Hendes kommende holdkammerater ligger lige nu på en førsteplads i ligaen, og hun kommer til at spille sammen med landsholdskollegaen Janni Arnth.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter