Verdens bedste Harder: 'Jeg kan blive endnu bedre'

Danske Pernille Harder er stolt over prisen som verdens bedste kvindelige fodboldspiller i det engelske medie The Guardian.

Pernille Harder glæder sig over prisen fra the Guardian, efter hun blev nummer to ved Ballon d'Or. (Foto: GLEB GARANICH © Scanpix)

Seks sølle stemmer.

Det var, hvad Pernille Harder var fra at vinde den præstigefyldte Ballon d’Or-pris ved mandagens uddeling.

Fredag er det dog hendes tur til at glæde sig over en fornem pris, efter et dommerpanel på 72 har valgt hende til verdens bedste kvindelige fodboldspiller i det anerkendte britiske medie The Guardian.

- Det er selvfølgelig en pris, som har en ret stor betydning for mig, siger landsholdsangriberen til DR Sporten.

Listen består af de 100 bedste fodboldkvinder i verden, og hvor norske Ada Hegerberg vandt Ballon d’Or, så er hun her henvist til en tredje på listen. I stedet har 30 ud af 72 i dommerpanelet peget på danske Harder.

- Det er dem, der kender gamet allerbedst. Trænere, spillere og journalister. Så det er en stor anerkendelse at få sådan en pris, og blive nummer et på sådan en fin liste. Det viser bare, at det jeg har gjort, og al den energi jeg har lagt i det, har udmøntet sig, og det gør mig utrolig stolt, siger Pernille Harder, som i 2017 blev nummer to på samme liste.

- Det giver mig motivation til mere. Det viser, at jeg gør det rigtige på fodboldbanen, og at jeg skal fortsætte med det, samtidig med at jeg skal bygge på og gøre ting endnu bedre, så jeg kan blive endnu bedre.

Kulminationen på en stor sæson

Selvom Pernille Harder sammen med det dansk landshold missede VM, så kan hun kigge tilbage på en sæson, hvor hun på klubholdet har haft stor succes.

Angriberen var i sidste vandt sæson The Double med sin tyske klub Wolfsburg og blev ligatopscorer. Derudover nåede klubben frem til Champions League-finalen, der blev tabt til Lyon med 1-4 efter forlænget spilletid.

Harder scorede det tyske mål i finalen og blev nummer to på topscorerlisten med otte træffere.

Tidligere på året blev hun også kåret som "Player of the Year" af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Jeg synes jeg har haft et rigtig godt år. Hvis man ser bort fra at vi ikke kvalificerede os til VM, så er jeg utrolig tilfreds med mit eget spil. Jeg har gjort det rigtig godt i Wolfsburg og spillede min første Champions League-finale, som desværre ikke blev til en sejr.

- Jeg er tilfreds med både 2018 og 2017, så jeg tror, fordi jeg har præsteret over længere tid også gør, at jeg ender på en førsteplads på nogle lister, og en andenplads på andre lister.

Det er tredje år i træk har avisen The Guardian rangerer verdens 100 bedste kvindelige fodboldspillere, og her er førstepladsen gået til den danske Wolfsburg-spiller.

På årets top-100 liste er der også to andre danskere - Nadia Nadim er nummer 34, mens Sanne Troelsgård er på 77. plads.

Facebook
Twitter