VIDEO Førstemålmand Stina Lykke stopper på landsholdet

Kvindelandsholdets førstemålmand stopper med øjeblikkelig virkning på landsholdet.

Der var målfest på Viborg Stadion, da det danske kvindelandshold vandt 5-1 over Ungarn i VM-kvalifikationskampen.

Efter kampen fik spillerne noget af en overraskelse, da deres faste målmand, EM-sølvvinder Stina Lykke, afslørede en stor nyhed. Hun stopper nemlig med øjeblikkelig varsel på landsholdet.

- Kroppen siger fra, og det har den gjort i lang tid. Jeg har bare overhørt det, fordi mit hjerte banker for fodbold, og jeg elsker at være her, siger Stina Lykke til DR Sporten umiddelbart efter kampen.

Stina Lykke har ignoreret smerterne, men nu er det blevet for meget for hende. Heldigvis har hun fundet kærligheden. Hun har mødt manden i sit liv, og det betyder, at spillet på banen bliver byttet ud med planer om at stifte en familie. Men landsholdet, det kommer hun til at savne.

- Der er et liv efter fodbold, og der vil jeg også gerne kunne være aktiv. Jeg bliver aldrig træt af at spille på landsholdet, det er det fedeste i verden. Jeg ville ønske alle kunne prøve det, men jeg er en af de heldige. Jeg har nydt det 81 gange, og det er jeg så stolt af.

Beslutningen har ikke været nem for den landsholdvante målmand, men tiden var inde for Stina Lykke.

- Det var pisse hårdt at sige til holdet, for det er jo fantastisk at stå på banen med pigerne og den fantastiske stemning fra publikum. Der er aldrig et godt tidspunkt, men jeg må lytte til min krop.

Haarder er trist over beslutningen

Spillerne på det danske landshold var kede af det på Stina Lykkes vegne og omfavnede hende i omklædningsrummet, da hun fortalte dem nyheden efter aftenens VM-kvalifikationskamp.

Den danske landsholdsanfører Pernille Harder satte også et par ord på det store tab for hele landsholdet.

- Stina har været enorm vigtig for os, så det er selvfølgelig supertrist, men jeg accepterer hendes valg, og jeg er sikker på, at dem der står efter hende nok skal gøre et rigtig godt stykke arbejde fremadrettet. Men vi kommer til at savne hende.

Stina Lykke har været en fast del af landsholdet siden 2011 og har spillet 81 kampe for Danmark. Til daglig spiller hun i Kolding Q.

Se flere reaktioner i videoen øverst i artiklen.