VIDEO Fra flygtning til forbillede: Nadia Nadim hædret i Herning

Nadia Nadim er modtager af prisen som Årets Forbillede uddelt af Tryg Forsikring.

Det er en lang rejse som menneske og fodboldspiller fra Afghanistan til Danmark, der lørdag sikrede Nadia Nadim titlen som Årets Forbillede.

Bare 11 år var den unge pige, der steg ud af en lastbil i Randers i påsken 1999.

To år tidligere var pigens far blevet dræbt af Taliban i hjemlandet Afghanistan, og hun måtte flygte fra landet med sin mor og fire søstre.

Pigen blev et nyt hjemland rigere, og Danmark fik et nyt forbillede.

Historien om Nadia Nadim er en hård fortælling med en lykkelig slutning.

Den nu 30-årige fodboldspiller har taget danskerne med storm. Både gennem sit fantastiske fodboldtalent, sin vindende personlighed og sin stærke karakter.

Som 20-årig tog hun sin studentereksamen og forsøgte sig forgæves som kioskejer i Aarhus.

Året efter begyndte hun sine medicinstudier, som hun har formået at fortsætte sideløbende med en karriere som fodboldspiller.

Fra årsskiftet er Nadia Nadim skiftet til storklubben Manchester City, og i starten af december kårede avisen Berlingske hende til Årets dansker 2017. ’Danmark har mere brug for hende, end hun har for os,’ formulerede journalist Torben Steno det.

Nu kan Nadia Nadim føje endnu en hæder til sin i forvejen flotte portefølje. Nadia Nadim modtager Tryg Forsikrings Årets Forbillede 2017 og får disse flotte ord med på vejen.

- Nadia Nadim er en solstrålehistorie. Hun er velintegreret, læser medicin på universitetet, og hun er som den første indvandrer nået til tops i dansk fodbold. Af disse grunde er der mange unge, der betragter hende som et forbillede. Nadia Nadim har været en nøglespiller i kvindelandsholdets fantastiske præstation ved EM i fodbold for kvinder. Hun er med sine præstationer på banen, sin historie og baggrund et lysende forbillede for alle unge piger og drenge i Danmark.

Nadia Nadim vinder prisen foran tidligere fodboldspiller Daniel Agger og tidligere speedwaykører Erik Gundersen.

Med prisen følger 75.000 kroner.

Prisen som Årets Forbillede blev første gang uddelt sidste år, hvor den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen vandt.

Kilder: wikipedia.org, berlingske.dk, ourgamemag.com