VIDEO Harder: 16.000 grunde til at dansk EM er en fed idé

Sverige afholdt et succesfuldt EM i kvindefodbold i 2013. Pernille Harder ser gerne Danmark efterligne svenskernes tilløbsstykke.

EM i Danmark. Det lyder bare godt.

Og lyden vil forhåbentlig forplante sig til tælleapparaterne på de danske stadions, hvis DBU lykkes med at få en slutrunde i kvindefodbold til landet.

- Det vil betyde enormt meget. Der vil komme endnu mere fokus på kvindefodbolden, og det ville være stort for os, siger profilen på det danske landshold, Pernille Harder.

I DBU arbejdes der på, at man sammen med de andre nordiske lande kan afvikle et EM eller måske endda et VM inden for de næste ti år:

- En slutrunde er tættere på end nogensinde. Vi taler om det med de andre nordiske lande, som vi gerne vil samarbejde med, siger Mette Bach Kjær, der er formand for pige- og kvindefodbolden i Danmark, og tilføjer:

- Det at arrangere en slutrunde – uanset om det er et EM eller VM – er en kæmpe opgave for organisationen, så vi er ikke i mål, men altså tættere på end nogensinde.

Succesfulde svenskere

Sverige er et af de lande, DBU altså gerne vil samarbejde med, og her har man gode erfaringer med at afholde slutrunder i kvindefodbold. I 2013 afholdt Sverige således den mest velbesøgte kvindeslutrunde til dato.

Og succesen er ikke gået ubemærket hen for Pernille Harder, der har spillet i den svenske klub Linköping siden 2012:

- Jeg har snakket med mange af mine svenske holdkammerater, der havde hjemmebane ved EM i 2013. Og det var rigtig stort – de havde eksempelvis 16.000 tilskuere til åbningskampen. Kunne de være danskere i stedet ville det være sindssygt fedt, siger Harder.

Det er ikke kun på kvindesiden, at DBU arbejder på at arrangere end slutrunde. Unionen arbejder således også på at få EM for herrer til landet i 2024 eller 2028 – i samarbejde med de andre nordiske lande, som tilfældet altså også er med kvinderne.

Facebook
Twitter