VIDEO Harder efter svensk VM-gave: 'Nu skal vi have fyldt stadion'

Kvindelandsholdet fik en stor hjælpende hånd fra Ukraine, der besejrede Sverige med 1-0 i VM-kvalifikationen.

Det startede skidt, men endte med at blive lidt af en fest, da kvindelandsholdet tirsdag aften bankede Ungarn med 5-1 i VM-kvalifikationen.

Danmark kom bagud med 0-1 cirka midtvejs i første halvleg, men herfra gav spillerne det fremmødte publikum masser at juble over med godt spil, mange mål og vigtigst af alt - en sejr.

Og efter slutfløjtet fik spillerne og resten fodbolddanmark endnu mere at glæde sig over.

Fra sidelinjen kunne Pernille Harder i selskab med DR Sportens udsendte reporter følge de sidste minutter af Sveriges kamp mod Ukraine. En kamp som Sverige, der er Danmarks direkte konkurrent til førstepladsen i gruppen, højst overraskende tabte med 0-1.

- Sådan! Det er sindssygt vigtigt. Nu er vi ligesom ordentligt med igen, og vi skal ikke ud og vinde 4-0 over Sverige i den sidste kamp. Så det bliver en fed kamp, og så skal vi have et fyldt stadion, sagde Pernille Harder.

- Vi har fokuseret på, at vi skulle vinde alle vores kampe. Vi har ikke vidst, hvad der ville ske i Sveriges kampe, men at de mister tre point, det er optimalt.

Meget tættere på VM

Sveriges nederlag har altså åbnet helt op for kampen om førstepladsen, da Danmark nu kan "nøjes" med at slå Sverige i den sidste kamp.

Derfor er mulighederne også blevet en del større, fortæller Pernille Harder.

- Selvfølgelig er de blevet lidt større. Nu skal vi ikke vinde 4-0 mod dem på hjemmebane, nu skal vi bare vinde, og det tror jeg på, at vi kan.

Lykkes det Danmark at gøre rent bord i resten af kampene, så vil en billet til VM i Frankrig næste år være sikret.

Bliver kvindelandsholdet nummer to, skal det, såfremt det bliver blandt de fire bedste, dyste om en enkelt plads til VM.

Du kan se Pernille Harder få de gode nyheder at vide i videoen ovenfor.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter