VIDEO Helle Thorning: Giv dog kvinder lige så gode fodboldbaner som mænd

Helle Thorning-Schmidt er ikke tilfreds med ligestillingen i dansk fodbold, hvor mændene får de gode baner.

Fra et neutralt synspunkt er det det kvindelige fodboldlandshold, der har haft mest succes de senere år i forhold til mændene, og sommeren byder også på en EM-slutrunde.

Alligevel er der dog et stykke til ligestilling i dansk fodbold, og derfor blev DBU’s kvindekommission også oprettet. Som en slags fodboldambassadør for kommissionen er Helle Thorning-Schmidt, og hun har et eksempel på den manglende ligestilling.

- Bare her i dag har vi fået at vide, at når vores dygtige kvindelandshold, som faktisk ligger meget højere rangeret end vores herrelandshold, skal træne i Brøndby, så får de dårligere baner end mændene har. Hvorfor er det sådan? Det skal vi lave om, siger Helle Thorning-Schmidt.

Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt kræver bedre forhold for kvindelandsholdet i fodbold. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

FC Barcelona- og landsholdsspilleren Line Røddik mødte for første gang i går kvindekommissionen, og hun ved godt, hvad der skal ske.

- Vi har jo prøvet det på egen krop, og det har de ikke. Det er der, hvor vi måske kan fortælle om nogle af de oplevelser, som vi har haft både som lille pige og som professionel og landsholdsspiller. Nogle af de udfordringer vi har stået over for i vores hverdag, siger Line Røddik.

- Vi er nået rigtig langt. Vi har siddet i dag og kommet frem til en masse ideer til konkrete tanker om, hvad DBU og klubberne skal gøre. Og også fået set på, at der nærmest hver eneste dag er urimeligheder for piger og kvinder, forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter