VIDEO Landsholdet klapper i: Ikke mere snak om Nadim-bog

Kvindelandsholdet i fodbold har i fællesskab besluttet, at der ikke skal tales mere om Nadia Nadims omtalte bog forud for tirsdagens kamp mod Ungarn.

Det danske kvindelandshold er ude i en hård kamp i bestræbelserne på at komme med til VM i 2019, og på trods af at holdet i disse dage spiller afgørende kampe, så er det ikke spillet på banen, der fylder mest.

Det gør derimod Nadia Nadim og en bog om hendes liv og tanker, der udkommer i den kommende uge.

Derfor har landsholdet i fællesskab besluttet, at der ikke skal tales mere om Nadims bog inden VM-kvalifikationskampen mod Ungarn, der spilles tirsdag i Viborg, fortæller landstræner Lars Søndergaard.

- Vi er ikke samlet her på grund af en bog, men fordi vi er et hold, og det hold skal præstere på tirsdag, siger han.

- Vi (landsholdslejren, red.) har talt om det, og vi er kommet frem til en fælles beslutning om, at nu fokuserer vi på fodbold.

Søndergaard fortæller ydermere, at han ikke føler, at der er gnidninger i truppen grundet bogen og dens indhold.

- Nadia er en speciel type. Hun er en fantastisk pige, som har sine kanter, men alle i truppen er forskellige, og det skal der være plads til. Vi skal have respekt for hinanden, men derfor kan der godt være forskellige meninger.

Nadim langer ud

Også hovedpersonen selv tilslutter sig beslutningen om ro, men åbner dog op for en ny runde bog-snak senere.

- Vi vil gerne koncentrere os om kampen, for det er en vigtig kamp, og bogen kan vi tage den 13., hvor jeg holder reception i København. Efter det skal jeg nok tale om bogen så meget I vil, men lige nu er det vigtigt, at vi fokuserer på kampen, siger Nadim.

I bogen langer Nadim blandt andre ud efter Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

Han skulle ikke have været forhandler for Danmarks kvindelige fodboldlandshold i konflikten mellem spillerne og Dansk Boldspil-Union (DBU) sidste år, mener hun.

- Vi endte som kastebold i en machokamp mellem Mads Øland på den ene side og DBU’s bestyrelse på den anden.

- En kamp, hvor det handlede om, hvem der havde de største muskler. Ikke om kvindelandsholdet. Vi skulle have haft en anden forhandler, siger Nadia Nadim ifølge Politiken i bogen med titlen "Nadia Nadim - Min historie".

Kvindelandsholdet vandt sidste år sølv ved EM i Holland, men efteråret blev præget af en langvarig konflikt mellem spillerne og DBU om spillernes fremtidige vilkår. Her var Spillerforeningen forhandler for spillerne.

Efter historien om Nadims holdning til Øland kom frem, var blandt andre kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, på vegne af resten af holdet ude og tage afstand fra Nadims syn på tingene.

Efter EM stoppede DBU samarbejdet med daværende landstræner Nils Nielsen, og det, fortæller Nadim i bogen, skyldtes, at spillerne ville af med ham.

En beslutning hun ikke var enig i, men hun valgte alligevel efter pres fra resten af landsholdet at tilslutte sig kritikken, der fik Nils Nielsen fyret, fortæller hun.

Den tidligere landstræner Kenneth Heiner-Møller, der blev erstattet af Nils Nielsen i 2013, får også kritik i bogen. Hun fortæller, at han talte ned til hende, og hans træning passede hende ikke, da der var for mange repetitioner og for lidt leg.

Danmark vandt fredag 5-1 over Ukraine på udebane, hvor Nadim stod for to af de danske scoringer. Holdet ligger nummer to i sin gruppe med tre point op til Sverige.

FacebookTwitter