VM-håbet lever for kvindelandsholdet: Uefa afviser svensk appel

Kvindelandsholdet får ikke en større straf i forbindelse med deres afbud til VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

Kvindelandsholdet kan ånde lettet op, da Uefa har besluttet at afvise det svenske fodboldforbunds appel. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Sverige fik ikke noget ud af at appellere sagen om Danmarks udeblivelse fra VM-kvalifikationskampen for kvinder i oktober.

DR Sporten erfarer, at Uefas appeludvalg har afvist sagen, og dermed stadfæstet den dom, som Uefas disciplinærudvalg gav DBU i november.

Det betyder, at kvindelandsholdet bliver dømt til at tabe kampen mod Sverige med 0-3 og får en bøde på ca. 150.000 kroner. Men Danmark får lov til at spille videre i VM-kvalifikationen og får ikke fratrukket yderligere point.

Derudover står den betingede udelukkelse også stadig ved magt, hvilket betyder, at kvindelandsholdet vil blive udelukket, hvis en lignende sag skulle opstå.

- Det er en lettelse, at vi nu også sportsligt ved, hvad vi har med at gøre. Det var den afgørelse, jeg havde regnet med, fordi det var den, som vi også fik i efteråret. Så jeg havde regnet med og også håbet på, at vi bare kunne køre videre på den plan, vi havde lagt, siger Lene Terp, der er talentchef i DBU.

Kampen blev aflyst som følge af efterårets konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

Kvindelandsholdets næste kamp er i slutningen af februar mod Island, når de tager hul på Algarve Cup, hvor Holland og Japan også venter. Næste VM-kvalifikationskamp er den 9. april mod Ukraine. Den kamp bliver vist på DR's kanaler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk