Afgående guldtræner vil fuldføre mesterværket og udbygge vild statistik

HB Køge kan lørdag blive dansk mester i fodbold for tredje sæson i træk.

Søren-Randa Boldt har været cheftræner for HB Køge siden 2021. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

To mesterskaber og ikke et eneste hjemmebanenederlag.

Det er en mildest talt vild statistik, HB Køge har haft kørende, siden de for snart tre år siden rykkede op i den bedste danske fodboldrække.

Statistikken står dog til at blive endnu mere bemærkelsesværdig, når klubben, ført an af mestertræneren Søren Randa-Boldt, lørdag kan vinde sit tredje mesterskab i træk.

En målsætning, der ikke bør kunne sættes over styr, taget de tre point og en markant bedre målscore end ligaens nummer to og dagens modstander, Brøndby, i betragtning.

Alligevel er hverken konfetti, champagneflasker eller guldtrøjer fundet frem endnu, fortæller Søren Randa-Boldt.

Ligaopgøret mod Brøndby bliver nemlig hans sidste for HB Køge - og her han bestemt ikke tænkt sig at smide hverken hjemmebanestatistikken eller føringen i toppen af tabellen over styr.

- Vi har jo ikke vundet endnu, selvom vi godt kan tabe 10-0 og stadig vinde mesterskabet. Vi har, mens vi har været oppe i kvindeligaen, ikke tabt en ligakamp på hjemmebane, og det er målet, at vi heller ikke skal det, når den her kamp er slut, siger Søren Randa-Boldt.

Det handler om at slutte af med manér, fortæller træneren. Både for holdet og ham selv.

Selvom spillerne godt er klar over, at mesterskabet nærmest er i hus, har den afgående cheftræner derfor forsøgt at "holde begejstringen lidt nede".

- I mandags til vores evaluering viste jeg dem et klip nede fra Hamborg, hvor deres 60.000 fans fejrede en oprykning, lige indtil de gik ind i overtiden, hvor modstanderne lavede to mål, og det hele vendte. Så man spiller færdig, ikk’.

Det er ikke slut, før sidste fløjt har lydt, lyder budskabet fra Søren Randa-Boldt.

Et budskab, han i sine to år har fået bragt videre til sine spillere i HB Køge.

- Gennem de to år har vi virkelig også steppet op. Hvis man nu er foran 5-0, så skal den ikke blive 5-1, så skal det hellere blive 6-0. Vi går meget op i, at man hele tiden er fokuseret, og det synes jeg også kendetegner os, siger han.

Sidste sæson vandt HB Køge mesterskabet med et par runder igen. I denne sæson har Brøndby udfordret dem mere, men guldet kan alligevel nærmest ikke glippe. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Har brug for at trække stikket

Ud over guldmedaljerne, vinderkulturen og de mange sejre, Søren Randa-Boldt har været med til at sikre HB Køge, kvalificerede holdet sig i sidste sæson til Europas mest prestigefulde klubturnering, Champions League.

Bedrifter, Søren Randa-Boldt er stolt af, men som også har tæret på energien.

Derfor føler den tidligere ungdomslandstræner også, at tiden nu er inde til at trække stikket.

- Jeg har jo fandeme været væk hver weekend, siden jeg var syv. Men her på det sidste synes jeg, der er begyndt at blive langt til kampene. Jeg har aldrig synes, der har været langt, når man skulle til Hjørring, men jeg synes, der er blevet længere og længere, siger Søren Randa-Boldt.

I december 2021 fik cheftræneren konstateret kræft i tyktarmen.

En hård melding, cheftræneren dog ikke lod sig slå ud af. Fodbolden, trænergerningerne og rejserne til diverse stadioner hjalp ham til at "skubbe sygdommen lidt i baggrunden".

Men selvom han i dag er erklæret rask og også har det godt, har de to turbulente år også gjort ham opmærksom på, at det måske er blevet på tide at genoverveje prioriteringerne.

- Jeg kunne mærke, at jeg ville bruge lidt mere tid på min kæreste og familie. Så det handler om at prøve at have lidt flere weekender og fritid, siger Søren Randa-Boldt.

Søren Randa-Boldt stod i en årrække i spidsen for det danske U19-landshold, men siden 2021 har han været cheftræner i HB Køge. (Foto: © Denis Lovrovic, Scanpix Denmark)

Inden den 51-årige træner når dertil, skal han dog lige stille sig ud på sidelinjen og dirigere sine HB Køge-spillere en sidste gang.

Arbejdshandskerne skal på og guldet i hus.

- Det vil være skidevigtigt. Det var derfor, jeg sagde ja til jobbet, da de spurgte. Jeg ville gerne prøve at vinde guld med et klubhold, så to mesterskaber vil jeg være rigtig stolt over, siger Søren Randa-Boldt.

HB Køge møder Brøndby klokken 14. Du kan se kampen på Viaplay.