Afsluttende kampe i Kvindeligaens grundspil: HB Køge sikrer førstepladsen trods nederlag

Kvindeligaens grundspil skulle færdigspilles lørdag eftermiddag.

HB Køge sikrede sig lørdag førstepladsen i grundspillet. Godt nok med et nederlag mod Fortuna Hjørring. (© fodboldbilleder.dk)

Lørdag var programmet fyldt i Kvindeligaen. Det var tid til sidste runde i grundspillet, og selvom de to hold, der bliver frasorteret og ikke kommer med i mesterskabsspillet allerede er fundet, var der spænding om, hvem der kunne tage vigtige point med videre til mesterskabsspillet.

Vinderen af grundspillet tager 10 point med videre, mens nummer to får otte point, tre seks point og så videre.

Programmet bød også på topkamp i Hjørring mellem Fortuna Hjørring og HB Køge, nummer tre og et i tabellen henholdsvis.

Fortuna Hjørring - HB Køge

Fortuna Hjørring skulle forsøge at rejse sig fra den hårde Champions League-kamp mod Barcelona i midtugen, hvor det blev til et 5-0-nederlag. Og det var lørdag mod ingen ringere end Kvindeligaens førerhold HB Køge.

Og det var da også Fortuna Hjørring, der kom bedst fra start. Målet blev scoret af nordjydernes anfører Sara Trige, der omringet af to Køge-spillere sendte bolden i mål på tæt hold.

Kort inden pausen fik HB Køge dog lidt bedre styr på kampen med et mål efter lidt klumpspil i feltet. På tæt hold kunne Kyra Carusa bringe sit hold på 1-1.

Ganske kort før lukketid fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark, som Emma Snerle satte i mål til 2-1.

Dermed hentede Fortuna tre point mod topholdet og kan dermed tage seks point med over i mesterskabsspillet. HB Køge kunne med sin målscore være ganske sikker på førstepladsen, selvom holdet ville ligge á point med Brøndby, hvis holdet fra Vestegnen gik med alle tre point i kampen mod AaB.

AaB - Brøndby

Brøndbys Agnete Nielsen (til højre) var i målhumør mod AaB. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det skulle vise sig at blive en sand målfest i det nordjyske, da Brøndby var på besøg hos AaB.

Men det var ikke, fordi første halvleg som sådan indikerede det, selvom Brøndby efter kun otte minutter kunne bringe sig på 1-0. Det blev da også 2-0 kort inden pausen, da Agnete Nielsen, som også bragte sit hold på 1-0, sendte AaB i omklædningsrummet bagud med to.

Og så gik det ellers stærkt.

Anden halvleg var knap fløjtet i gang, før Brøndby igen var på pletten mod AaB. Med sit tredje mål i kampen, fuldendte Agnete Nielsen sit hattrick, mens Chirine Lamti stod for at udbygge føringen til 4-0 for de gule fra Vestegnen.

Målfesten var sat i gang, og den stoppede ikke, før Rebeka Winther seks minutter før tid sparkede Brøndby på 7-0. Dermed ender Brøndby grundspillet som nummer to, á point med HB Køge, men fem seks mål fra førstepladsen. AaB slutter grundspillet i den anden ende med kun et enkelt point.

AGF - Kolding Q

(© fodboldbilleder.dk)

AGF var inden sidste kamp i grundspillet allerede rykket ned i nedrykningsspillet, og der var derfor minimal spænding i opgøret mellem AGF og Kolding Q.

Det skulle også kun blive til et enkelt mål i opgøret, som Kolding Q's Ea Rasmussen stod for i Aarhus.

AGF ender grundspillet på syvendepladsen og skal dermed i nedrykningsspillet med AaB. Kolding derimod sikrer sig fjerdepladsen

FCN - FC Thy-Thisted Q

(© fodboldbilleder.dk)

I Kvindeligaens sidste opgør stod det på en direkte duel om femtepladsen mellem FC Nordsjælland og FC Thy-Thisted Q.

FC Nordsjælland kom bedst fra start og bragte sig foran mod FC Thy-Thisted Q midt i første halvleg på mål af Anna Karlsson.

Og det skulle da også blive hjemmeholdet, som skulle tage sejren, da Ashley Riefner midt i anden halvleg bragte Nordsjælland på 2-0.

Dermed må Thy-Thisted nøjes med sjettepladsen i grundspillet, mens FC Nordsjælland lige foran sikrede femtepladsen.