Aftale på plads: Kvindernes bedste fodboldrække starter i juni

De bedste danske kvindelige fodboldspillere kan også se frem til at afslutte turneringen på grønsværen.

Fortuna Hjørring og de andre kvindehold kan glæde sig over at starte ligaen op igen. Pokalturneringen bliver også afgjort på banen. (© (c) Ritzau Scanpix)

I den kommende weekend genstarter både Superligaen og 1.division for de bedste danske mandlige spillere. Og nu kan de kvindelige kollegaer også begynde at snøre fodboldstøvlerne.

Dansk Boldsspil Union (DBU) meddeler tirsdag aften på sin hjemmeside, at unionens bestyrelse har valgt at genstarte Kvindeligaen på baggrund af en indstilling fra Kvindeliga-udvalget.

Turneringen starter op igen den 6. juni og gennemføres med fem runder - i stedet for de normale 10 runder - i både i slutspillet og i kvalifikationsspillet.

Stor genstarts-glæde

Derudover vil pokalturneringen også blive spillet færdig med enkeltstående semifinaler og en finale i starten af juli.

Genstarten af kvindefodbolden glæder formanden i Kvindedivisionsforeningen.

- Det er fantastisk, at både Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen kommer i gang igen. Ligaen har i denne sæson redet videre på den positive bølge omkring kvindefodbolden i Danmark og generelt, og den udvikling kan og skal vi nu bygge videre på.

- Fodbold hører til på grønsværen, og vinderne skal findes inden for kridtstregerne – så det er skønt nyt for både klubberne, spillerne og fansene, at bolden snart ruller igen, siger formanden Kim Kjærhus til DBU's hjemmeside.

Tvivl om genstart

Der har længe været tvivl, om kvindernes bedste række ville genstarte som herrernes Superliga på grund af, at Kvindeligaen ikke er professionel - og det dermed økonomisk også var svært for kvindeklubberne at gennemføre de omfattende forholdsregler og test omkring coronasmitten.

Lørdag den 9. maj meldte Kulturministeriet dog, at Kvindeligaen kunne åbne under samme retningslinjer som Superligaen.

Og siden da har DBU og Kvindedivisionsforeningen arbejdet på at finde midler til at genstarte ligaen for de bedste kvindelige fodboldspillere.

Med aftalen om genstart er det endelig lykkedes, og ifølge DBU vil de omtalte omkostninger dækkes via eksterne samarbejdspartnere - og om nødvendigt af budgettet for Kvindeligaen.

DBU og Kvindedivisionsforeningen vil i den kommende tid færdiggøre både en testprotokol og en kamp-protokol for genstarten.

Turneringen afsluttes med sidste spillerunde den 27. juni.

Facebook
Twitter