Brøndby-anfører efter skifte: Tid til at prøve noget nyt

Simone Boye glæder sig til at blive testet på et højere niveau, når hun fra næste sæson skifter Brøndby ud med Rosengård.

Fra næste sæson skal Simone Boye tørne ud for det svenske storhold FC Rosengård. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Brøndby IF's snart tidligere anfører Simone Boye satte i dag sin signatur på en 2-årig kontrakt med det svenske storhold FC Rosengård efter fire år på den københavnske vestegn.

Boye har været en af de bærende kræfter på det Brøndby-hold, der for nylig kunne kalde sig danske mestre og pokalvindere, og den 25-årige forsvarsspiller føler derfor også, at det er tid til at prøve sig af på et højere niveau, og her er Rosengård den perfekte klub.

- Det er en rigtig god klub, der har store ambitioner både i den hjemlige liga og i Champions League. De har et fedt setup, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

- Jeg har været rigtig glad for at være i Brøndby, men jeg følte, det var tid til at blive udfordret lidt mere på banen, siger hun til DR Sporten.

Kommer til en storklub

I FC Rosengård bliver Simone Boye holdkammerat med to andre danskere i form af Sanne Troelsgaard og Sofie Junge, samt et hav af andre internationale profiler.

Og netop det at få lov til at spille sammen med flere af de bedste spillere i verden tiltaler den danske landsholdsspiller.

- Jeg kommer til en bedre liga og til et hold med store profiler, som jeg forhåbentlig kan lære meget af, og det har jeg brug for for at udvikle mig yderligere.

Skifte har været længe undervejs

Beslutningen om at forlade Brøndby er ikke noget, der er sket fra den ene dag til den anden.

Trods stor succes hos de blå-gule har Simone Boye længe leget med ideen om at prøve sig af et andet sted end Brøndby - og gerne i udlandet, hvor niveauet generelt er højere.

- Jeg har gået i flere år og leget med tanken om, at jeg gerne ville afsted. Jeg har ikke følt før, at timingen var rigtig, men det føler jeg, den er nu.

- Jeg føler, jeg har fået det ud af det, jeg kunne i Brøndby. Det er på tide at komme videre nu, hvis jeg skal hæve mit niveau og prøve mig selv af på højeste niveau, og derfor skal jeg afsted nu, slutter Simone Boye.

Inden Simone Boye trækker i Rosengård-tøjet har hun lige et EM, der skal spilles. Boye er nemlig med i den trup på 23-spillere, som landstræner Nils Nielsen har udtaget.

Husk, du kan se Danmarks første kamp ved EM direkte på DR1, når kvinderne søndag den 16. juli møder Belgien kl. 20.45.

Facebook
Twitter