Brøndby beholder førstepladsen efter en sikker sejr i Aarhus

Brøndby sikrede sig førstepladsen i kvindeligaen med en overlegen sejr på 4-1 over AGF.

Brøndby vinder 4-1 over AGF i femte spillerunde (Foto: Dan Eugen Photography)

Femte runde af Gjensidige Kvindeliga blev en målrig affære, hvor specielt Brødnby fik vist, hvem der hører til i toppen.

Brøndby mødte på udebane bundholdet AGF, og med en sejr på 4-1 indtager de førstepladsen i ligaen med 13 point efterfulgt af Thisted FC, der med en uafgjort mod AaB har arbejdet sig op på 11 point.

Brøndby øger føringen

Det var top og bund, der mødte hinanden i Aarhus, og det viste resultatet også.

For blot en uge siden var det ellers et lettet AGF-mandskab, der fik indkasseret tre mål, da de hev sæsonens første sejr hjem mod AaB efter en målløs sæson. Men sejrsfølelsen fra sidste weekend varede ikke længe, før Brøndby viste højt niveau og trak fra i kampen.

Nanna Christiansen fra Brøndby IF gjorde det svært for AGF, da hun først bliver målscoren til 1-0 og derefter bringer Brøndby foran 2-0 efter 52 minutter.

Mathilde Kruse i kamp for AGF (Foto: AGF Foto)

Små ti minutter senere kunne Maria Herdel minimere skaden, da hun med sin scoring fik AGF på måltavlen. Den jubel varede dog ikke længe, før Nanna Christiansen igen var på pletten og med sit hattrick kunne øge føringen til 3-1.

Med få minutter igen lukkede Brøndby for alvor kampen 4-1 og øger dermed afstanden mellem top og bund i tabellen.

AaB uden sejre

AaB har stadigvæk deres første sejr til gode.

Der var nemlig før dagens kamp 0 point på kontoen til nordjyderne, og da de i denne femte spillerunde skulle møde topholdet fra Thisted, så det på papiret svært ud.

Men Pernille Skrydstrup Pedersen skabte med sit mål 47 minutter inde i kampen håb for AaB om første sæsonsejr. Det håb fik de ikke lov at holde fast i særlig længe, da Thisted efterfølgende udligende til 1-1.

1-1 blev også slutresultatet.

Det betyder samtidig, at AaB har fået deres første point i denne sæson, men de må stadigvæk nøjes med sidstepladsen.

Thisted ligger lige under Brøndby på en andenplads.

Fortuna Hjørring kravler op i tabellen

Dagens sene kamp blev spillet i det nordjyske, hvor KoldingQ var på besøg.

Gæsterne fra Kolding kom med en sejr fra sidste weekends kamp mod FC Nordsjælland, mens hjemmeholdet fra Fortuna Hjørring for en uge siden blev slået af Brøndby.

Trods et dansk mesterskab i bagagen er det et Fortuna Hjørring hold, der ikke har fået den drømmestart, de måske havde håbet på.

I dag gik det dog den rigtige vej, da de på hjemmebane vandt 1-0. Det betyder, at de kravler op ad i tabellen og nærmer sig toppen.

Kampen om tredjepladsen

Farum BK og HB Køge kunne denne lørdag begge snuppe tredjepladsen. Det blev kvinderne fra nordsjælland, der trak det længste strå.

Efter blot 20 minutter havde Farum BK bragt sig foran 2-0 og efter 70 minutter spillet blev det også til 3-0. HB Køge fik dog pyntet lidt på resultatet med en scoring af Laura Juul Hansen kort før slutfløjt. Dermed endte kampen 3-1.