Brøndby holder fast i førstepladsen og KoldingQ storsejrer

Lørdagen bød på fuld runde i Kvindeligaen, hvor Brøndby med en sejr cementerede førstepladsen.

Mille Gejl, her i kamp med Piteå i Champions League, kom på scoringstavlen for Brøndby i dagens opgør mod AaB. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Lørdag bød på fuldt program i Kvindeligaen, hvor Brøndby kunne cementere deres topplacering i ligaen. De regerende mestre fra Fortuna Hjørring skulle forsøge at spille sig nærmere toppen efter en ikke helt optimal sæsonstart.

Få overblikket over hele lørdagens runde her.

Brøndby - AaB: 3-0

Brøndby var inden dagens runde tilbage, hvor selvforståelsen dikterer, de skal være - nemlig i toppen af tabellen.

I dag skulle de så forsøge at holde fast i den placering, da de havde besøg af ligaens bundprop AaB.

En scoring af Theresa Eslund sendte Brøndby på sejrskurs tidligt i kampen. I anden halvleg udbyggede ligatopscorer Nanna Christiansen føringen med en scoring, der var hendes sjette i sæsonen.

Mille Gejl lukkede ballet med 3-0-scoringen efter 74 minutters spil. Med sejren holder Brøndby fast i førstepladsen, hvor de har 16 point efter 6 kampe.

HB Køge - Fortuna Hjørring: 1-0

Oprykkerne fra HB Køge havde besøg af sidste sæsons mester, Fortuna Hjørring. HB Køge, som har fået en fin sæsonstart, leverede da også varen i dag, da de vandt 1-0 over Fortuna.

Amerikanske Makenzy Doniak stod for kampens eneste scoring. Med nederlaget lægges der yderligere pres på Fortuna, der må tage til takke med en femteplads.

Nordjyderne er seks point efter Brøndby på førstepladsen, mens HB Køge med sejren er på fjerdepladsen med et enkelt point mere end Fortuna Hjørring.

KoldingQ - AGF: 5-1

Der var vigtige point på spil i bunden af rækken, da KoldingQ var værter for AGF. Begge hold lå på tre point inden dagens opgør, som KoldingQ vandt overbevisende med 5-1.

Louise Eriksen åbnede scoringsfesten på straffespark efter et lille kvarters spil.

I anden halvleg eksploderede målscoringen. Først slog Signe Baattrup til med to scoringer, inden Mathilde Hansen og Molli Plasmann scorede et mål hver.

Maria Herdel reducerede i overtiden til 5-1 for AGF, men lige lidt hjalp det.

Thy-Thisted Q - FC Nordsjælland: 2-2

Der var topopgør i det nordvestjyske, da nummer to og tre ramlede sammen.

Florentina Olar åbnede scoringen, da hun efter 12 minutter var på pletten. Beate Marcussen udlignede dog for værterne, inden Amanda Andradottir kort efter bragte gæsterne fra Nordsjælland tilbage i front.

Matilde Kjeldgaard bragte dog balance i regnskabet igen lige inden pausen.

Anden halvleg bød ikke på scoringer, og derfor endte det med en pointdeling.