Brøndby nedlægger mestrene, AGF henter sæsonens første point

Søndag var der fuld runde i Kvindeligaen, og der var topopgør på programmet.

AGF fik klubbens første sejr i Kvindeligaen. (Foto: Søren Vendelbo)

Efter tre runder af Kvindeligaen var det overraskende hverken Brøndby eller Fortuna, der lå øverst i tabellen. De to hold, der har fordelt hvert eneste mesterskab mellem sig de seneste ti år, har ikke fået en optimal sæsonstart.

I dag havde de to mulighed for at rette op på sæsonen, da de to mødtes. Andetsteds havde både AGF og AaB muligheden for at notere sæsonens første point.

Få det fulde overblik over runden her.

Brøndby - Fortuna

Der var dømt topopgør i Brøndby, da de regerende mestre fra Fortuna Hjørring lagde vejen forbi Københavns vestegn.

Det var Brøndby, der trak sig sejrrigt ud af det opgør, da to scoringer af Josefine Hasbo vendte kampen til Brøndbys fordel. Fortuna havde ellers bragt sig foran tidligt i kampen ved Olivia Møller Holdt.

Med sejren stryger Brøndby til tops i ligaen, hvor de deler førstepladsen med Thy-Thisted, der dog har en bedre målscore.

Omvendt står det skidt til for Fortuna, der står noteret for to sejre og to nederlag i sæsonens første fire kampe, og derfor roder rundt midt i tabellen.

- Det er en kamp, der bølger lidt frem og tilbage, og er en topkamp værdig.

- Jeg følte ikke, at vi var i lige så meget i kontrol, som vi ønskede, men tavlen viser heldigvis 2-1, og det er jo det vigtigste, siger Josefine Hasbo.

DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic var på stadion for at se kampen mellem Brøndby og Fortuna, og hun så to hold, som efter at have vinket farvel til profiler hen over sommeren, skal finde sig selv igen.

- Jeg så rigtig fin kvalitet rent offensivt, men jeg synes også, at det var ret tydeligt at mærke, at det var to hold, som skal genopbygge igen, fordi de har mistet mange spillere og fået nye ind. Derfor var der også ret mange chancer til begge hold. Jo, det plejer da at være ret intenst og chancerig kamp, når de her to hold mødes, men jeg synes, at der var mange chancer i forhold til, hvad det plejer at være.

- Det gør ligaen mere jævnbyrdig, og det giver mange unge spillere chancen, som vi også har set det i dag, siger Arnela Muminovic.

AaB - AGF

AGF-spillerne kunne juble over klubbens første sejr i Kvindeligaen. (Foto: AGF)

Det nystartede AGF-hold noterede klubbens første sejr i Kvindeligaen, da AaB blev nedlagt med 3-0 i Aalborg.

Maria Nielsen, Caroline Jensen og Sofie Bloch Jørgensen stod for scoringerne for aarhusianerne. Med sejren lægger AGF en smule afstand til AaB i bunden af tabellen, der stadig har deres første sejr til gode i sæsonen.

Der var stor jubel i omklædningsrummet hos AGF efter kampen. Video: AGF.

KoldingQ - FC Nordsjælland

KoldingQ noterede sig, ligesom AGF, sæsonens første sejr, da FCN blev nedlagt med 2-1.

Asla Johannesen gav ellers gæsterne fra Nordsjælland en god start på kampen, da hun bragte FCN foran efter 12 minutter.

Men Ea Rasmussen og siden Molli Plasmann sørgede for en sejr til KoldingQ.

Thy-ThistedQ - HB Køge

Thy-ThistedQ havde inden dagens opgør gjort rent bord med tre sejre i lige så mange kampe. I dag måtte de dog nøjes med uafgjort mod HB Køge.

Rikke Dybdahl gav Thy-ThistedQ en drømmestart, da hun var på pletten allerede fem minutter inde i kampen, men Makenzy Doniak udlignede udlignede midtvejs i første halvleg.

Med det uafgjorte resultat er Thy-ThistedQ dog stadig tophold i ligaen med ti point efter fire kampe. Brøndby har samme pointantal, men en dårligere målscore.

HB Køges scoring mod Thy-ThistedQ var det første mål, de indkasserede i sæsonen, og i det nordvestjyske har de fundet en spillestil, der virker, forklarer Arnela Muminovic.

- De har bare et koncept, som fungerer for dem. Alle spillerne er gode til at arbejde for hinanden.

- Det at de fører ligaen efter fire runder, og at deres første inkasserede mål kommer i dag, det siger meget om, hvad de kan. Det er et af de hold, som kommer til at drille nogle af de andre hold, siger Arnela Muminovic.