Brøndby skal huse årets kvindepokalfinale: ’Vi kører samme setup som i Champions League’

Årets pokalfinale mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring skal spilles på Brøndby Stadion, og arrangørerne drømmer om mange tilskuere.

Sidst Brøndby IF og Fortuna Hjørring mødtes i en pokalfinale var i 2016. Her vandt Fortuna 3-1. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Brøndby håber på fest, farver og masser af tilskuere, når de to ubestridte tophold i dansk kvindefodbold mødes i årets pokalfinale lørdag den 18. maj på Brøndby Stadion, og derfor er klubben klar med et større setup.

Brøndby IF og Fortuna Hjørring duellerer pt. om guldet i 3F-ligaen, der afgøres ugen før pokalbraget, men det gør bestemt ikke pokalfinalen mindre vigtig.

For ét hold vil finalen handle om at få revanche for en tabt DM-titel, mens det andet hold med en sejr kan vinde The Double og dermed den anden titel på en uge.

Historikken, scenarierne og ikke mindst begge holds suveræne vej til finalen antyder, at der er mere end pokalguld på spil. Derfor har de forsvarende pokalmestre fra Brøndby allerede sat initiativer i gang, mens flere er på tegnebrættet, fortæller Kvindeformand i Brøndby IF Jan Borre.

- Ved de store kampe træder flere mennesker i karakter, fordi der er mange faktorer, som skal spille. Vi kører samme setup, som vi gjorde ved vores Champions League-kampe mod Lillestrøm og Juventus i efteråret.

- Vi skal ud til alle vores samarbejdsklubber og folkeskoler i området og give dem lyst til at komme og få en god oplevelse. Derudover skal vi samarbejde med DBU om at få det bedst og længst muligt ud.

Er realistiske omkring tilskuertallet

Alt sammen tyder altså på, at samtlige involverede får en fest, når pokalfinalen fløjtes i gang. Værterne sætter mange kræfter ind for at sikre en god dag, men selv om der er gratis adgang til kampen, forholder de sig behersket optimistiske til det forventede antal tilskuere.

- Vores målsætning ligger på et par tusinde. Vi ved godt, at det er lavt sat, men vi er nødt til at være realistiske, fordi de to mandskaber har mødt hinanden weekenden før i det, der vel nok bliver en direkte kamp om guldet i 3F-ligaen, siger Jan Borre.

I efteråret satte netop Brøndby dansk rekord for flest tilskuere til en kvindekamp, da 8531 mødte op for at se de blå/gule sende Juventus ud af Champions League. En stor succes for dansk kvindefodbold, men til pokalfinalen er klubben påpasselig med at sætte målet for tilskuerantallet for højt.

- Jeg ville ønske, at vi kunne samle over 8000 tusinde igen. Hvis det skal lykkes, skal alt spille. Jeg håber inderligt, at vi kan samle mellem 3000 og 5000 tusinde på stadion, siger kvindeformanden.

Fortuna Hjørring stod tilbage som vindere, sidst de to hold mødtes i pokalfinalen. De vandt 3-1 på hjemmebane. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Vil leve videre på bølgen fra udlandet

Omstændighederne for at opnå et højt tilskuertal lever ellers i bedste velgående. De seneste måneder har kvindefodbolden i Europa slået flere tilskuerrekorder.

I marts overværede over 60.000 opgøret mellem Atletico Madrid og FC Barcelona i den spanske liga, mens 39.000 så på, da Juventus og Fiorentina mødtes i Serie A, og det håber Brøndby på at kunne bruge til pokalfinalen.

- Det er meget imponerende, hvad vi ser i udlandet lige nu. Jeg vil gøre alt for, at vi kan ride videre på bølgen med de rigtig mange tilskuere til kvindekampe, siger Jan Borre.

Men det er ikke kun statistikken fra kvindefodbolden i udlandet, der kan gavne opmærksomheden omkring pokalfinalen mellem Brøndby og Fortuna. Om fredagen spiller Brøndbys herrehold pokalfinale mod FC Midtjylland i Parken, og formanden for kvinderne håber at kunne trække flere af mændenes fans en tur på stadion lørdag.

- Det kunne være fedt, hvis tilskuerne kommer til begge kampe, og det vil vi arbejde for. Vi er ikke gået i gang med noget konkret samarbejde på tværs, men det håber jeg på, at vi kommer til, siger Jan Borre.

Pokalfinalen mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring spilles lørdag den 18. maj klokken 17 på Brøndby Stadion. Vi sender hele herligheden på DR3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter