Brøndby slider sig til endnu en sejr, mens AaB stadig jagter sæsonens første sejr i Kvindeligaen

Der var fuld runde i Kvindeligaen lørdag, hvor topholdet Brøndby fortsatte den imponerende sæsonstart. Få det fulde overblik her.

Der var fuld plade på kampe i Gjensidige Kvindeligaen lørdag eftermiddag med alle otte hold i aktion. Ligaens aktuelle duks fra Brøndby havde hjemme besøg af Kolding Q, mens pokal- og bronzevinderne fra FC Nordsjælland gæstede AGF og Ceres Park.

Der var også en duel mellem de to oprykkere, da HB Køge var på besøg hos AaB i Nordjylland. I den sene kamp var de regerende mestre fra Fortuna Hjørring draget vestover til et besøg hos FC Thy-Thisted.

Få det fulde overblik over niende runde i kvindernes bedste fodboldrække her.

Brøndby - Kolding Q: 3-2

Brøndby har lagt sig suverænt i spidsen af ligaen i denne sæson. Inden dagens hjemmebaneopgør mod Kolding Q var det blevet til syv sejre og en enkelt uafgjort i otte kampe for sidste års sølvvindere.

Det startede da også planmæssigt for Brøndby, der i dagens opgør var klædt i lyserødt for at sætte fokus på kampen mod brystkræft, da de efter ni minutter kom foran på et selvmål af Isabella Obaze.

Kolding var dog hurtige til at svare tilbage, da de i det 11. minut tilkæmpede sig et hjørnespark. Det efterfølgende hovedstød blev reddet på stregen, men Emma Færge kunne nemt sparke returen i mål til 1-1.

Omtrent midtvejs i første halvleg blev ondt så værre for Brøndby. Et langt indkast fra Koldings venstreside blev forlænget til bagerste stolpe, hvor bolden blev lagt tilbage ind foran mål, så Ea Rasmussen kunne stange den i kassen til en Kolding-føring på 2-1, som også blev pausestillingen.

I anden halvleg var kampbilledet længe, at Brøndby sad på begivenhederne uden for alvor at blive farlige.

Det ændrede sig dog med ti minutters tid tilbage af kampen, da Kolding-keeper Lene Christensen tabte et indlæg, så Nanna Christiansen nemt kunne sparke 2-2-målet ind.

I kampens døende minutter gjorde Nanna Christiansen det så til 3-2 til hjemmeholdet, da hun helflugtede kuglen i kassen.

Mere blev det ikke til, og derfor udbygger Brøndby deres imponerende ubesejrede sæsonstart, der nu tæller ni kampe.

AGF - FC Nordsjælland: 0-1

På dagen hvor AGF offentliggjorde et sponsorat med Salling, som de beskriver som det største nogensinde i dansk klubfodbold på kvindesiden, havde de besøg af FC Nordsjælland på Ceres Park i Aarhus.

Der var dog ikke udelukkende gode nyheder for AGF denne lørdag med det nye sponsorat, for de måtte indkassere et nederlag på 1-0 mod gæsterne fra Nordsjælland. I slutningen af kampen dukkede Florentina Olar op og scorede kampens enlige mål.

AaB - HB Køge: 1-2

I oprykkeropgøret havde hjemmeholdet hårdt brug for point på kontoen, da de inden dagens opgør endnu ikke er noteret for en sejr. Omvendt har HB Køge fået en flyvende start på tilværelsen i Gjensidige Kvindeligaen, da de har lagt sig lunt i svinget på en andenplads.

I dagens opgør var det hjemmeholdet, der fik den bedste start på kampen. Efter ni minutter gav Gry Thrysøe nordjyderne en føring på 1-0, da hun scorede på straffespark.

Den føring tog hjemmeholdet med til pause, men i anden halvleg pressede gæsterne fra Køge på for udligningen. Den kom 12 minutter inde i anden halvleg, da et indlæg fra højre side fandt Makenzy Doniak, der headede udligningen i kassen.

HB Køge vendte opgøret på hovedet, da Lauren Sajewich tog chancen fra distancen. Hendes skud sejlede hele vejen i nettet, og så var det i stedet gæsterne, der var i front.

Hjemmeholdet forsøge forgæves at komme tilbage i kampen, men i stedet tog HB Køge sejren. Dermed holder HB Køge fast i rækkens andenplads, mens AaB stadig har deres første sejr til gode.

FC Thy-Thisted - Fortuna Hjørring: 2-2

I lørdagens sene kamp snublede mestrene fra Fortuna Hjørring, da de spillede 2-2 mod FC Thy-Thisted.

Alt så ellers ud til at pege i retning af en Fortuna-sejr, da først en scoring af Olivia Møller Holdt og efterfølgende Emma Snerle bragte mestrene foran med 2-0 i anden halvleg.

En forrygende slutspurt fra hjemmeholdet forpurrede den plan. Først scorede Matilde Kjeldgaard på straffespark, inden Rikke Dybdahl i overtiden udlignede til 2-2.