Brøndby tilbage på sporet: Basker BSF med tenniscifre

Efter nederlaget til Fortuna Hjørring vandt Brøndbys fodboldkvinder i dag 6-1 over BSF.

De forsvarende mestre i den bedste danske fodboldliga for kvinder, Brøndby IF, har fået en noget blandet start denne sæson.

Først tabte de førsterunde-kampen mod Farum BK/FC Nordsjælland på skrivebordet på grund af brug af en karantæneramt spiller – og siden hen tabte de arvefjende-opgøret mod Fortuna Hjørring i seneste runde med 2-1.

Derfor var de blå-gule spillere ekstra pressede før dagens udebanekamp mod BSF, hvis de skulle holde trit med topholdene i ligaen.

Men det pres kunne man ikke se på banen for Brøndby, der med stor overlegenhed hentede alle tre point hjem til Vestegnen.

Allerede efter seks minutters spil stod der 2-0 på måltavlen, efter Emilie Henriksen og Nicoline Sørensen viste skarphed foran mål.

BSF holdt Brøndby fra fadet resten af halvlegen på trods af store chancer til udeholdet, men efter pausen skruede Brøndby igen op for tempoet.

Nicoline Sørensen var i hopla i dag for Brøndby. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Nanna Christiansen, Kamilla Karlsen, Louise Winter og Nicoline Sørensen scorede alle et mål i anden halvleg, mens Cecilie Larsen fik lov til at pynte for BSF med et trøstemål til resultatet 6-1 til Brøndby.

Se alle Brøndbys mål i videoen i toppen af siden.

Farum BK på førstepladsen

Oprykkerne fra Farum BK/FC Nordsjælland fik også oprejsning i denne runde efter sidste weekends hjemmebanenederlag til VSK Aarhus.

I lørdagens udekamp mod Odense Q bragte Linnea Borbye udeholdet i front efter en times spil, men Farum BK/FC Nordsjælland fik problemer 10 minutter før tid, da Catrine Gryholt Larsen fik direkte rødt kort.

Det kostede da også for gæsterne, da Odense Q udlignede et minut efter udvisningen.

Men oprykkerne viste fantastisk moral med en mand i undertal, da Camilla Kur bragte gæsterne foran igen et minut efter Odense Q’s udligning – og i overtiden slog selvsamme Kur sejren fast med sit andet mål i kampen.

3-1-sejren betyder, at de storsatsende oprykkere overtager førstepladsen med 10 point for fem kampe.

FC Thy-ThistedQ imponerer fortsat

Lige efter følger FC Thy-ThistedQ på andenpladsen efter en ligeså fortræffelig start på sæsonen, hvor det blandt andet har budt på et point mod Fortuna Hjørring og en storsejr på 5-0 over Odense Q i sidste runde.

Lørdag blev den sejr efterfulgt af endnu en, da Beate Marcussen og Lotte Bak Christensen sørgede for en 2-0-sejr ude mod VSK Aarhus.

Dermed indtager sidste sæsons oprykkere andenpladsen med otte point for fem kampe.

Runden slutter i morgen med en kamp mellem Fortuna Hjørring og KoldingQ, hvor Fortuna kan overtage førstepladsen med en sejr.

Facebook
Twitter